Stark rapport från Sdiptech gjorde att Odin Small Cap ökade 7,1 procent i augusti

Nyhet

Stark rapport från Sdiptech gjorde att Odin Small Cap ökade 7,1 procent i augusti

Fonden Odin Small Cap steg 7,1 procent i augusti, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 5,1 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 18,7 procent och är därmed bättre än index som har ökat 5,7 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av ansvariga förvaltare Jonathan Schönbäck och Christian Bratterud.

Under månaden har fonden utökat sitt förvaltarteam och tagit in Hans Christian Bratterud som förvaltare och Carolina Elvind som analytiker.

Positiva bidragsgivare för månaden var Sinch, Sdiptech och Lime. Förvaltarteamet kommenterar.

"Exempelvis kom Sdiptech in med en rapport där försäljning och vinst var mycket bättre än förväntat samtidigt som de under perioden genomfört ett antal nya förvärv. Bolagets fokus på lösningar till infrastrukturproblem har gjort att de klarat sig väldigt bra under pandemin då underhåll och uppgraderingar av viktiga infrastrukturanläggningar måste fortsätta".

Negativa bidragsgivare under året är Loomis, CTT Systems och Coor.

"CTT Systems har onekligen en utmanande underliggande marknad med Boeing och Airbus som kunder. Vi är däremot övertygade om att deras produkter för befuktning i flygkabiner kommer att bli alltmer efterfrågade när marknaden inser att en bra fuktnivå är viktigt för att minska risken för att torra slemhinnor påverkas av virus".

Under månaden ökade fonden i CTT Systems och minskade i Vitec.

Odin Small Cap, %augusti, 2020
Fond MM, förändring i procent7,1
Index MM, förändring i procent5,1
Fond i år, förändring i procent18,7
Index i år, förändring i procent5,7

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev