Stockpicker ser kurser kring 70 kronor som realistiskt för Fractal Gaming inom 12 månader

Nyhet

{newsItem.title}

Stockpicker ser kurser kring 70 kronor som realistiskt för Fractal Gaming inom 12 månader

Spelutrustningsbolaget Fractal Gamings aktiekurs kan, enligt Stockpicker, realistiskt sett ligga kring 70 kronor inom 12 månader, framgår det av en analys som utmynnar i en köprekommendation.

Bolaget borde trots tuffa jämförelsetal kunna växa med någon ensiffrig procent och ge en vinst per aktie om 3 kronor. Dagens värdering skulle då ge ett P/E-tal kring 20, vilket ses som överkomligt.

Stockpicker jämför värderingen med sektorkollegorna Corsair Gaming och Logitech som handlas till cirka 30 respektive 22 i P/E-tal, och analyshuset menar att det finns potential för multipelexpansion.

"Som vi alla vet är pandemin dessvärre långt ifrån över. Det i sig bådar dock gott för fortsatt hög aktivitet inom gaming", skriver Stockpicker.

Fractal Gaming backar 3,1 procent till 56,2 kronor per aktie.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Fractal Gaming

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Fractal Gaming

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev