Stocks in Play - rapportsäsongen är igång med Sandvik, Avanza och Semcon i hetluften

Nyhet

{newsItem.title}

Stocks in Play - rapportsäsongen är igång med Sandvik, Avanza och Semcon i hetluften

Stockholmsbörsen fortsätter stiga på torsdagen, efter den breda uppgången på onsdagen i svallvågorna av att Joe Biden tillträdde som ny president i USA. Den svenska rapportsäsongen är nu igång med rapporter från Avanza och Sandvik under morgonen samt en omvänd vinstvarning från Semcon. Närmast väntar Investors rapport vid lunchtid.

Efter 45 minuters handel var OMXS30-indexet upp 0,27 procent. Indexet har under dagen rört sig inom intervallet 0,15 procent som lägst och 0,91 procent som högst.

Stockholm All-Share index (SAX) var upp 0,25 procent.

Sandviks orderingång och nettoresultat kom in bättre än konsensus i fjärde kvartalet. Intäkterna var i linje med förväntningarna. Bolaget föreslår en utdelning på totalt 6,50 kronor per aktie, jämfört med i fjol då ingen utdelning alls lämnades. Aktien noterar en mindre nedgång.

Avanzas intäkter och nettoresultat i fjärde kvartalet var högre än analytikernas förväntningar. Styrelsen föreslår att utdelningen sänks rejält för att hamna i linje med Finansinspektionens rekommendation om att dela ut högst 25 procent av vinsten för åren 2019 och 2020. Aktien faller på rapporten.

Semcon lämnade en omvänd vinstvarning. Bolaget förväntar sig ett rörelseresultat i fjärde kvartalet som är 36 procent högre än analytikernas förväntningar. Aktien stiger rejält.

AktieKursförändringKommentar
Surgical Science18,3%Förvärvar amerikanskt bolag för 18 miljoner dollar
Semcon9,6%Omvänd vinstvarning, bolaget förväntar sig rejält högre resultat än marknadens förväntningar
Note3,7%Tar hem kontrakt inom medicinteknik värt 85 miljoner kronor om året
Evolution3,3%SEB återupptar bevakning med köp och riktkurs 1 100 kronor, DNB höjt riktkurs till 990 kronor (810)
Lundin Mining2,1%Har uppfyllt produktionsguidningen för samtliga metaller under 2020
SSAB1,4%Handelsbanken höjer till köp (behåll), riktkurs 42 kronor
BIllerud Korsnäs1,2%Pareto Securities höjer till köp (behåll), riktkurs 175 kronor (150)
SEB0,5%Kepler Cheuvreux höjer till behåll (minska), riktkurs 93 kronor (80)
Fortinova-0,6%Ökade förvaltningsresultatet med 37 procent i första kvartalet
SBB−0,1%Inleder bolagets reviderade uppköpsbud på norska Entra
Sandvik-0,8%Orderingång och nettoresultat bättre än väntat, föreslår extrautdelning
Lifco-1,3%Handelsbanken sänker till behåll (köp), riktkurs 860 kronor
Avanza−4,8%Intäkter och nettoresultat bättre än väntat, utdelning i linje med FI:s rekommendationer


http://media.finwire.com/media/FWM0058CD6-table-1

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev