Strand Småbolagsfond ner 4,45 procent i oktober - aktievikten uppgick till 79,5 procent

Nyhet

Strand Småbolagsfond ner 4,45 procent i oktober - aktievikten uppgick till 79,5 procent

Fonden Strand Småbolagsfond minskade 4,45 procent i oktober, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som minskade 5,92 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Aktiemarknaden steg första halvan av oktober men den ökade smittspridningen påverkade investerarna och den andra halvan av oktober bjöd på en ordentlig nedgång. Gällande presidentvalet i USA beskriver fondens förvaltare att det finns både fördelar och nackdelar för aktiemarknaden oavsett vem som vinner, men att osäkerhet inte är bra i något läge.

Vid månadens slut var fondens största aktieinnehav Evolution, Sdiptech, Tobii, Xvivo Perfusion och Sectra.

NCAB, Evolution och Green Landscaping bidrog mest positivt medan Xvivo Perfusion, Climeon och Tobii utvecklades negativt. Aktievikten uppgick vid månadsskiftet till 79,5 procent. Fondens förvaltare om framtidsutsikter:

"Restriktionerna införs på många platser kommer att hämma den privata konsumtionen och i nästa led även påverkar industrin. Hittills är det dock svårt att se några nämnvärda effekter. Den senaste siffran från de svenska inköpscheferna i industrin indikerar till exempel fortsatt god tillväxt. Analytikernas prognoser indikerar att 2021 kommer att bli ett betydligt bättre år än 2020. Det är ett antagande som rimligtvis fortfarande kommer att slå in".

Förvaltarna beskriver att man i förvaltningen dragit ner risken under den senaste perioden och det är inte omöjligt att det vidtas ytterligare åtgärder för att ha beredskap att köpa tillbaka billigare om oron tilltar.

Strand Småbolagsfond, %oktober, 2020
Fond MM, förändring i procent-4,45
Index MM, förändring i procent-5,92

Isabella Millings
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev