Styrelsen i Clavister föreslår nyemissioner om upp till cirka 234 MSEK.

Nyhet

Styrelsen i Clavister föreslår nyemissioner om upp till cirka 234 MSEK.

Styrelsen i Clavister föreslår nyemissioner om upp till cirka 234 MSEK.

Styrelsen i Clavister föreslår nyemissioner om upp till cirka 234 MSEK genom en fullt garanterad företrädesemission om cirka 149,7 MSEK, en överteckningsoption om cirka 30 MSEK, samt en emission om cirka 54 MSEK riktad till institutionella och kvalificerade investerare. Styrelsen i Clavister Holding AB ("Clavister" eller "Bolaget") föreslår en extra bolagsstämma att fatta beslut om nyemission med företrädesrätt för befintliga aktieägare uppgående till cirka 149,7 MSEK ("Företrädesemissionen") samt en riktad emission om cirka 54 MSEK (”Riktade Emissionen”). Företrädesemissionen omfattas i sin helhet av teckningsförbindelser och garantiåtaganden från befintliga aktieägare och nya investerare. I det fall Företrädesemissionen övertecknas har Bolagets styrelse möjlighet att emittera ytterligare aktier genom en Överteckningsoption som vid fullteckning tillför Bolaget ytterligare cirka 30 MSEK (”Överteckningsoptionen”).

Vid full teckning i Företrädesemissionen, fullt utnyttjande av Överteckningsoptionen samt full teckning i den Riktade Emissionen tillförs Bolaget totalt cirka 234 MSEK före emissionskostnader.  Styrelsens förslag inklusive förändringar av bolagsordningen för att möjliggöra emissionerna kommer att behandlas vid extra bolagsstämma den 22 oktober 2020. Kallelse till extra bolagsstämma offentliggörs genom separat pressmeddelande. Inlägget Styrelsen i Clavister föreslår nyemissioner om upp till cirka 234 MSEK.

dök först upp på IPO.se..

Läs hela artikeln

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Clavister

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Clavister

Mer från IPO.se

Nyhetsbrev