Svag månad trots flera starka rapporter - Enter Select Pro minskade 7,3 procent i oktober
Sidan är sponsrad och kan innehålla länkar till samarbetspartners, se vår dataskyddspolicy.

Nyhet

Svag månad trots flera starka rapporter - Enter Select Pro minskade 7,3 procent i oktober

Fonden Enter Select Pro minskade 7,3 procent i oktober, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som minskade 5,8 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 6,1 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarna Cecilia Persson och Sten Lindquist.

Förvaltarna uppger att marknaden under oktober till stor del präglades av ökad oro kring både coronavirusets utveckling och det amerikanska presidentvalet. Däremot lyfter de också att bolagens rapporter samt makrostatistiken blivit bättre än vad man marknaden väntade sig.

"Återhämtningen har alltså fram till nu gått snabbare än vad som legat i korten. Men den senaste tidens negativa utveckling av pandemin kommer att påverka oss på flera plan. Hur allvarlig påverkan blir är svårt att säga. Med det sagt finns en bättre förberedelse och förståelse för viruset i både samhället och på finansmarknaderna", skriver Lindquist och Persson. I jämförelse med rapporterna för det andra kvartalet, menar förvaltarna att rapporterna för kvartal tre visade tecken på att en återhämtning även skett i efterfrågan och inte bara i minskade kostnader. Denna kombination anser man gav upphov till månadens många positiva vinstvarningar. Fondens bästa bidrag till relativavkastningen blev i oktober AAK, som Lindquist och Persson menar släppte en stark rapport. "Rapporten från AF Poyry var däremot på den svaga sidan både när det gällde organisk tillväxt och kassaföde vilket ledde till att aktien rekylerade tillbaka efter en tids uppgång", skriver förvaltarna. Fondens största innehav var vid månadsskiftet Kinnevik, Volvo och Hexagon med portföljvikterna 6,06, 5,92 respektive 5,85 procent.

Enter Select Pro, %oktober, 2020
Fond MM, förändring i procent-7,3
Index MM, förändring i procent-5,8
Fond i år, förändring i procent6,1

Leonard Lenhoff
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Du prenumererar väl på våra populära nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev