Svenska Nyttobostäder ökar förvaltningsresultatet i första rapporten efter noteringen

Nyhet

Svenska Nyttobostäder ökar förvaltningsresultatet i första rapporten efter noteringen

Fastighetsbolaget Svenska Nyttobostäder redovisar ökade hyresintäkter och förvaltningsresultat i tredje kvartalet 2020 jämfört med motsvarande kvartal i fjol. Det är bolagets första delårsrapporten efter noteringen på First North den 4 november.

Hyresintäkterna steg till 32 miljoner kronor (9), en ökning med 256 procent mot föregående år.

Driftnettot ökade till 20 miljoner kronor (6), en ökning med 233 procent mot föregående år.

Förvaltningsresultatet steg till 6 miljoner kronor (1), en ökning med 500 procent mot föregående år.

Resultatet före skatt var 20 miljoner kronor (21). Här ingår orealiserade värdeförändringar på fastigheter med 14 miljoner kronor (20).

Resultatet efter skatt blev 16 miljoner kronor (21), en minskning med 23,8 procent mot föregående år. Resultat per aktie hamnade på 0,17 kronor (0,16), vilket innebär en ökning med 6,3 procent mot föregående år.

- Det är med en enorm stolthet som vi på Svenska Nyttobostäder den 4 november introducerades på Nasdaq First North Growth Market. Det är väldigt roligt att något som vi har arbetat så hårt med har utvecklats i rekordfart från idé till ett förvaltningsbolag med en portfölj om 5 752 lägenheter, varav 814 tillträdda. Och det är bara början.Genom noteringen på First North Growth Market skapas bättre förutsättningar för framtida värdeskapande för bolagets ägare. Samtidigt ökar kännedomen om bolaget vilket ger oss större möjligheter till tillväxt, kommenterar vd Tommy Johansson i delårsrapporten.

- Under året har vi successivt tillträtt förvaltningsobjekt. Senast tillträdde vi Esplanaden i september, vilken var fullt uthyrd vid tillträdet. Vid årets slut kommer vi att ha tillträtt drygt 20 procent av det förvärvade fastighetsbeståndet. Vartefter vi tillträder fler fastigheter kommer både intäkter och resultat att öka. Blickar vi fram till 2023 kommer vi att ha drygt 70 procent av portföljen i förvaltning.

- Till och med september belastar engångskostnader för organisation- och verksamhetsutveckling resultatet. Dessa kostnader kommer att klinga av framöver. Framgent lämnar vi de organisatoriska engångskostnaderna bakom oss och med en ökande intäktsbas kommer förvaltningsresultatet successivt att förbättras, fortsätter Tommy Johansson.


Svenska Nyttobostäder, MkrQ3-2020Q3-2019Förändring
Hyresintäkter329255,6%
Driftöverskott206233,3%
Förvaltningsresultat61500,0%
Resultat före skatt2021-4,8%
Nettoresultat1621-23,8%
Resultat per aktie, kronor0,170,166,3%

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Svenska Nyttobostäder

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Svenska Nyttobostäder

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev