Swedencare förvärvar två bolag - ska ta in 300 miljoner kronor i riktad nyemission
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Swedencare förvärvar två bolag - ska ta in 300 miljoner kronor i riktad nyemission

Djurhälsobolaget Swedencare presenterade på torsdagskvällen två nya förvärv. Som en del i att finansiera förvärvet ska en riktad nyemission om cirka 300 miljoner kronor genomföras.

Det första förvärvet gäller brittiska Nutravet som köps för 375 miljoner kronor med en kontantbetalning på 281 miljoner och resterande andel med aktier. Genom förvärvet får Swedencare en "bred och unik" portfölj av kosttillskott inom premiumsegmentet för hund, katt och häst vilka säljs exklusivt genom tusentals brittiska och europeiska veterinärkliniker och djursjukhus.

Nutravet har under tolvmånadersperioden fram till juni omsatt cirka 60,9 miljoner kronor med ett ebitda-resultat på 31,3 miljoner.

Swedencare förvärvar också amerikanska Animal Pharmaceuticals för 131 miljoner kronor med en eventuellt tilläggsköpeskilling på maximalt 87 miljoner. Även här är betalning en mix av kontanter och egna aktier genom en riktad nyemission. Genom förvärvet får Swedencare en bred portfölj av kosttillskott och dermatologiska produkter inom premiumsegmentet för hund och katt vilka säljs genom cirka 8 500 veterinärkliniker i USA.

Under senaste tolvmånadersperioden omsatte Animal Pharmaceuticals 55,6 miljoner kronor med ett ebitda-resultat på 19,1 miljoner.

Inkluderat för de båda förvärven är pro forma-omsättningen för Swedencare-koncernen under senaste tolvmånadersperioden fram till juni cirka 332 miljoner kronor med ett ebitda-resultat på 104 miljoner.

Teckningskursen i den riktade nyemissionen ska sättas genom ett accelererat bookbuilding-förfarande och väntas kommuniceras innan handeln drar igång idag fredag. Pareto har anlitats för att sköta transaktionen.

Stefan Linnér
[email protected]
Nyhetsbyrån Finwire

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Swedencare

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Swedencare

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt