Tcecur förvärvar Automatic Alarm och genomför garanterad företrädesemission om 25,3 miljoner kronor (Oms)

Nyhet

Tcecur förvärvar Automatic Alarm och genomför garanterad företrädesemission om 25,3 miljoner kronor (Oms)

Den teknikorienterade säkerhetskoncernen Tcecur har ingått avtal om att förvärva samtliga aktier i Automatic Alarm i Stockholm. Bolaget avser också att genomföra en företrädesemission, framgår det av ett pressmeddelande.

Köpeskillingen uppgår till högst 27 miljoner kronor beroende på utfall av resultatbaserade tilläggsköpeskillingar.

Automatic Alarm har under de senaste fem åren uppvisat en lönsam tillväxt på över 13 procent per år. Bolagets omsättning uppgick under det senast fastställda räkenskapsåret 2019 till cirka 38 miljoner kronor med ett rörelseresultat (EBITDA) om drygt 2,7 miljoner kronor. Totalt har bolaget 30 anställda. Verksamheten bedrivs från Hammarby i Stockholm.

För att finansiera en del av köpeskillingen och för att stärka balansräkningen inför potentiella ytterligare förvärv har Tcecurs styrelse, med stöd av bemyndigande från årsstämman den 11 juni 2020, beslutat om en nyemission av aktier om 25,3 miljoner kronor med företrädesrätt för Tcecurs aktieägare.

Företrädesemissionen täcks till fullo av teckningsförbindelser och garantiåtaganden.

Enligt förslaget ger tio befintliga A-aktier i Tcecur rätt att teckna tre nya A-aktier till en teckningskurs om 18,00 kronor per A-aktie. 12 oktober är sista handelsdag i aktierna med rätt att delta i företrädesemissionen.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om TCECUR

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien TCECUR

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev