Tellus Midas - Jan Petersson lämnar efter 14 år som förvaltare och Bo Pettersson tar över

Nyhet

Tellus Midas - Jan Petersson lämnar efter 14 år som förvaltare och Bo Pettersson tar över

Fonden Tellus Midas steg 0,1 procent i september. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 34,0 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Fonden minskade aktieandelen under september till 68 procent, jämfört med 81 procent månaden innan. I samband med neddragningen av aktier, så valde Tellus att sälja
sex aktier i sin helhet.

Aktier som fick lämna portföljen blev det norska vätgasbolaget Nel, det franska vårdbolaget Orpea, de argentinska e-handelsbolaget Mercadolibre, och Netflix. Andra bolag som fått lämna är den tyska banken Deutsche bank och det svenska medicinteknologibolaget Biovica.

Vid månadens slut var fondens största innehav Quantafuel, Bayn Europe och Kinnevik.

Fondförvaltaren Jan Petersson lämnar efter sina 14 år som förvaltare och Bo Pettersson tar över.

"I samband med att jag lämnar Tellus Fonder, vill jag hälsa Bo Pettersson välkommen som
ny förvaltare. Bo har en aktieerfarenhet som sträcker sig till tidigt 80 tal och har
dessutom varit med i Tellus Fonders placeringsråd en längre till. Bo har dessutom en lång
erfarenhet som entreprenör inom fondverksamhet", skriver Jan Petersson.

Tellus Midas, %september, 2020
Fond MM, förändring i procent0,1
Fond i år, förändring i procent34,0

Love Josefsson
love@finwire.se, 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev