TIN Ny Teknik inleder 2021 med Embracer, Evolution Gaming och Novo Nordisk som största innehav

Nyhet

TIN Ny Teknik inleder 2021 med Embracer, Evolution Gaming och Novo Nordisk som största innehav

Fonden TIN Ny Teknik steg 9,4 procent i december, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 6,0 procent. Under 2020 har fonden avkastat 69,9 procent och är därmed bättre än index som har ökat 15,0 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Vid periodens slut var fondens största innehav Embracer, Evolution Gaming och Novo Nordisk.
Under december var de bolag som bidrog mest till avkastningen Enad Global 7, Embracer och VNV Global.

De innehav som gick sämst under perioden var Adevinta, Link Mobility Group och Nemetschek. Sett på helåret är det få innehav som har bidragit med negativ avkastning, bland dem återfinns Saab, SOBI och Pexip.

Fondens starkaste bidragsgivare till positiv avkastning under 2020 var Embracer, Evolution Gaming och Stillfront.

TIN Ny Teknik, %december, 2020
Fond MM, förändring i procent9,4
Index MM, förändring i procent6,0
Fond år 2020, förändring i procent69,9
Index år 2020, förändring i procent15,0

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev