TIN Ny Teknik ökade 6,8 procent i augusti - ankarinvesterare i IPO av Readly och Implantica

Nyhet

TIN Ny Teknik ökade 6,8 procent i augusti - ankarinvesterare i IPO av Readly och Implantica

TIN Ny Teknik steg 6,8 procent i augusti, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 4,7 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 58,3 procent och är därmed betydligt bättre än index som har ökat 13,5 procent. Det framgår av en månadsrapport.

De innehav som bidragit mest till avkastningen under månaden var Embracer, Adevinta och Hubspot. Bland innehav som påverkat negativt under månaden finner vi Xspray, Saab och MIPS. Fondens största segment är Mjukvara, som utgör 29 procent av förvaltat kapital, följt av Digitala varumärken på 28 procent och Hälsa på 24 procent.

De tre största innehaven i fonden var vid månadsskiftet Embracer, Novo Nordisk och Take-Two Interactive.

Fonden kommer att agera ankarinvesterare i två kommande börsintroduktioner: Readly och Implantica. Förvaltarna kommenterar Readly.

"Bolaget har som främsta agenda att växa på internationella marknader och har hittills nått längst i Tyskland och UK. Vi har länge följt deras tillväxtresa och är glada att nu kunna vara med och välkomna dem till börsen."

Förvaltarna fortsätter med att kommentera Implantica.

"Implantica är ett medicinteknikbolag som är nära kommersialisering av sin första produkt RefluxStop. Detta är ett passivt implantat för behandling av gastroesofageal refluxsjukdom, det vill säga att surt maginnehåll läcker upp i matstrupen. Vidare har bolaget en bred portfölj av medicinteknikprodukter där en röd tråd är att man vill ta tekniska innovationer från konsumentelektronik och skapa bättre medicinska implantat."

TIN Ny Teknik, %augusti, 2020
Fond MM, förändring i procent6,8
Index MM, förändring i procent4,7
Fond i år, förändring i procent58,3
Index i år, förändring i procent13,5

Love Josefsson
love@finwire.se, 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev