UBS Equity Biotech ökade 0,1 procent i september trots hög volatilitet

Nyhet

UBS Equity Biotech ökade 0,1 procent i september trots hög volatilitet

Fonden UBS Equity Biotech steg 0,1 procent i september. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 12,2 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Trots hög volatilitet under september slutade det positivt för den biotekniska sektorn. Den ökade volatiliteten berodde på ökad smittspridning av Covid-19 och det kommande amerikanska presidentvalet. Detta enligt fondförvaltaren.

Positiva bidrag under månaden kom från Seattle Genetics, Alnylam och Zymeworks.

Fonden erhöll negativa bidrag från AbbVie och Neurocrine.

De största innehaven i slutet av september var Vertex Pharmaceuticals, AbbVie och Seattle Genetics.

UBS Equity Biotech, %september, 2020
Fond MM, förändring i procent0,1
Fond i år, förändring i procent12,2

Isabella Millings
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om AbbVie

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien AbbVie

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev