Umida ser fortsatt stark försäljning av Motörhead på de nordiska monopolen - vd-brev
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Umida ser fortsatt stark försäljning av Motörhead på de nordiska monopolen - vd-brev

Dryckesföretaget Umida publicerar ett vd-brev signerat Filip Lundquist som publiceras på tisdagen.

Inom affärsområdet Brands for fans fortlöper samarbetet med KISS enligt plan och i förra veckan påbörjades kommunikationsplanen som kommer att intensifieras fram till lanseringen av produkterna. Umida ser inga problem med att lansera båda romprodukterna under det fjärde kvartalet.

- Försäljningen av Motörhead går fortsatt stark på de nordiska monopolen. Motörhead rom fortsätter att växa på Systembolaget och distributionen, de antal butiker som produkten finns i, är stabil. Vår nya kund i Norge har fått en bra start och några av Motörheadprodukterna har börjat komma in på butikshyllor hos Vinmonopolet. Exportkunderna i och utanför Europa har det fortsatt svårt med anledning av de restriktioner som satts upp för att minska smittspridningen av covid-19. Våra prognoser är att detta kommer att hålla i sig en bra bit in på 2021 vilket gör att de nordiska monopolen blir ännu viktigare än tidigare, kommenterar vd Filip Lundquist.

För Umidas egna varumärken har Elin ekologisk cider kommit ut till Systembolagets butiker. Elin har varit på butikshyllorna i en månad. Elin har sin garanterade distribution fram till sista maj men börjar utvärderas den första december till sista februari, denna period avgör distribution från första juni 2021 och tre månader framåt så vintern blir viktig för Elin.

Jaguara Premium dark rum har haft sin första utvärderingsperiod, juni till augusti. De historiska resultaten från Systembolagets alla offervinnare är att nio av tio produkter inte klarar sig kvar efter den garanterade distributionen. Jaguaras försäljning under sin första utvärderingsperiod har resulterat i att Jaguara fortsatt kommer att finnas på Systembolagets hyllor efter den garanterade distributionen löper ut den sista november.

Distributionen kommer dock att minska då Systembolaget minskat antalet butiker på den position som Jaguara kom in på. Jaguara förväntas finns i minst 73 butiker mellan första december till sista februari.

Umida har under den senaste månadern startat sin glöggförsäljning till sina exportkunder. Rådande pandemi ger sig dock tillkänna även här vilket kommer leda till att bolagets glöggförsäljning till Tyskland kraftigt minskas jämfört med tidigare år. Det råder stor osäkerhet kring om och hur julmarknader ska hållas i Tyskland och detta är bolagets främsta försäljningskanal. I Sverige kommer Umidas glögg som vanligt att finnas på både Systembolaget och i dagligvaruhandeln

- Hos Systembolaget kommer ni finna Vinfabrikens Äppelglögg 11 procent och hos dagligvaruhandeln kommer ni finna både Vinfabrikens alkoholfria äppelglögg samt Pluras alkoholfria glögg. Vi beräknar att försäljningen från dessa två kanaler kommer att ligga på samma nivåer som under föregående år. Glöggförsäljningen är fortsatt viktig för oss då försäljningen genererar bra intäkter under en kort tid men i takt med att övriga delar av bolaget växer är vi inte lika känsliga för årsfluktuationer i glöggförsäljningen som tidigare, kommenterar Filip Lundquist.

- Vårt storkökssortiment med varumärkena Blomberg och Monte Flor har fortsatt sin återhämtning enligt plan den senaste tiden och vi hoppas att vi ska kunna nå normala volymer under det fjärde kvartalet. Vi jobbar även kontinuerligt med deltagande på de offerter som kommer ut för Systembolaget och Alko. Detta är ett arbete som fortlöper hela tiden, avslutar Filip Lundquist sitt vd-brev.

Henrik Öhlin
[email protected], 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Umida

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Umida

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt