Vattendrag runt Nickel Mountain Resources delägda tillgång Joma av god kvalitet

Nyhet

Vattendrag runt Nickel Mountain Resources delägda tillgång Joma av god kvalitet

Två konsekvensutredningar visar att den akvatiska miljön i vattendrag runt Nickel Mountain Resources delägda tillgång Joma i Norge är god eller mycket god med undantag för vatten som rinner ut i Orvatn där tillståndet är medelgott (moderat). Det framgår av ett pressmeddelande.

Utredningarna baseras på tagna prover i området runt den gamla Jomagruvan.

Vattenkvaliteten är enligt tagna prover överlag god och har förbättrats i jämförelse med tillståndet direkt efter avslutad gruvdrift 1998.

Däremot finns förhöjda halter av vissa ämnen, främst koppar och zink, i ett visst område.

Företaget har tidigare meddelat att man tittar på att återaktivera Jomafältet genom att bland annat prospektera marken mer.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Bluelake Mineral

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Bluelake Mineral

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev