Wntresearchs vd Peter Morsing avgår i februari 2021
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Wntresearchs vd Peter Morsing avgår i februari 2021

Forskningsbolaget Wntresearchs vd Peter Morsing har meddelat styrelsen att han avslutar sin anställning och lämnar bolaget sista februari 2021. Det framgår av ett pressmedelande.

Peter Morsing anställdes som vd i december 2017 med uppdraget att utforma och starta den kliniska fas-2 studien för att visa resultat för en utlicensiering av Foxy-5.

Under nuvarande förutsättningar och status för covid-19, finns det förutsättningar för att en rimlig bedömning av potentialen för Foxy-5 kan avläsas under Peter Morsings kvarvarande tid på vd-posten. Han anser därför nu tidpunkten lämplig för att ge en ny vd goda möjligheter att sätta sig in i verksamheten och ta bolaget vidare mot kommersialisering.

- Att planera, starta och driva en cancerstudie är ett stort arbete. Vi är en liten organisation och covid-19 har skapat förseningar som gör att jag tar Neofox-studien till ett delmål med interimsdata. Det har varit ett mycket spännande och utmanande arbete och jag känner mig trots allt tillfreds med vad vi åstadkommit under rådande omständigheter, säger Peter Morsing.

- Vi beklagar Peters beslut att lämna Wntresearch, men ser även möjligheter i att definiera en ny profil som är anpassad till bolagets framtida behov. Under tiden fram till februari kommer Peter att fokusera på att driva Neofox-studien mot interimsdata för att kunna lämna över resultat till efterträdare som bas för samarbete alternativt utlicensiering av Foxy-5, säger Wntresearchs styrelseordförande Gudrun Anstrèn.

Henrik Öhlin
[email protected], 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om WntResearch

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien WntResearch

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt