Xspray Pharmas vd om kursreaktionen och studieresultaten
Sidan kan vara sponsrad eller innehÄlla lÀnkar till samarbetspartners, se vÄr Dataskyddspolicy.

Nyhet

â–ș

Xspray Pharmas vd om kursreaktionen och studieresultaten

Forskningsbolaget Xspray Pharma rasar drygt 30 procent efter att ha slÀppt resultat frÄn en studie med produktkandidaten Hynap-Dasa. Den aktuella studien ska i likhet med en som presenterades i augusti inte ha nÄtt formell bioekvivalens. Resultaten skulle accepteras av europeiska lÀkemedelsmyndigheten men inte av den amerikanska motsvarigheten som Àr den bolaget siktar pÄ.

- Vi ser att tekniken fungerar bra och vi skulle bli godkÀnda i Europa, men det Àr USA vi vill in i. Att köra mÄnga studier Àr helt normalt i generikavÀrlden, kursreaktionen Àr det den Àr men vi kommer inom de nÀrmaste mÄnaderna att ha resultat frÄn den nyutvecklade generikaversionen som liknar originalet bÀttre, sÀger vd Per Andersson till Finwire.

Bolaget meddelade redan i mitten av augusti i fjol att de inte nÄdde bioekvivalens och har dÀrefter utvÀrderat hur de pÄ bÀsta sÀtt ska försöka ta sig in pÄ marknaden. Xspray Pharma utvecklar en typ av kopior pÄ befintliga lÀkemedel, i detta fallet Bristol-Myers Squibbs leukemilÀkemedel Sprycel som sÀljer för omkring 1 miljard dollar per Är i USA.

- Marknaden öppnade den 28 december och för varje mÄnad som gÄr kan vi ta en stor del av den. DÀrför sa jag redan nÀr resultaten presenterades under tredje kvartalet att jag gör allt för att komma in pÄ marknaden och har flera skott pÄ mÄl. Det hÀr var ett av dem men ocksÄ det minst sannolika av dem, men det var vÀrt ett försök, sÀger Per Andersson.

Xspray kommer inom kort att starta tvÄ nya bioekvivalensstudier med andra formuleringar. Med dessa har bolaget nya chanser att komma in pÄ marknaden Àven om det blir senarelagt Àn om de hade gÄtt i mÄl med denna studie.

- För varje kvartal som gÄr missar vi ju en del av marknaden. Men tekniken Àr robust.

Hur stor Àr chansen att ni lyckas i kommande studier nÀr ni inte lyckades med denna?

- Vi har mycket bÀttre chans i de andra försöken pÄ grund av att det Àr andra formuleringar med sÀnkt biotillgÀnglighet.

Resultat frÄn de nya studierna vÀntas under första kvartalet och bolaget kan dÄ lÀmna in en ansökan i andra kvartalet om allt gÄr vÀgen.

Du prenumererar vÀl pÄ vÄra populÀra nyhetsbrev?

Vi slÄr ocksÄ ett slag för Börskollens nyhetsbrev dÀr vi varje vecka handplockar de mest lÀsvÀrda uppslagen frÄn de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i vÄra nyhetsflöden varje vecka. Detta vÀver vi samman med egna intervjuer, tÀvlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Xspray Pharma

â–ș

Tips frÄn oss pÄ Börskollen

HÀr tipsar vi om tjÀnster som vi pÄ Börskollen sjÀlva anvÀnder och kan stÄ bakom. InlÀgget innehÄller annonslÀnkar och skulle du ha nÄgra frÄgor gÄr det bra att kontakta oss hÀr.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nÀtmÀklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av vÀrdepapper. För att handla fonder till sÄ lÄg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips Àr att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och lÄga avgifter.

SÀnk dina mÄnadskostnader och öka din sparkvot

Att hĂ„lla nere dina fasta kostnader Ă€r ett enkelt sĂ€tt att öka sin sparkvot. NĂ€r det kommer till trĂ„kiga utgifter som försĂ€kringar Ă€r Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsĂ€kring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och sjĂ€lv sĂ€nkte vi vĂ„r kostnad för hemförsĂ€kring med 2436 kr per Ă„r jĂ€mfört med det nĂ€st billigaste alternativet – pengar som vi istĂ€llet nu kan placera pĂ„ börsen. JĂ€mför du med pĂ„ deras hemsida!

Kom igÄng med bolagsbevakning i vÄr app

VÄr populÀra kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner Àn vÄr hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och fÄ pushnotiser via nya hÀndelser.

Om aktien Xspray Pharma

â–ș

Mer frÄn Finwire / Börskollen

â–ș

Nyhetsbrev

â–ș