Xvivo nytt innehav i Lannebo Småbolag Select, som ökade 6,8 procent i juli
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Xvivo nytt innehav i Lannebo Småbolag Select, som ökade 6,8 procent i juli

Fonden Lannebo Småbolag Select steg 6,8 procent i juli, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 7,6 procent. Sedan årsskiftet har fonden minskat 9,1 procent och är därmed sämre än index som har ökat 1,8 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Förvaltarna Mats Gustafsson och Hjalmar Ek kommenterar månaden som gått.

"De senaste månadernas börsåterhämtning fortsatte under juli, understödd av positiva nyheter kring vaccinutveckling från en rad läkemedelsbolag. Kvartalsrapporterna gav i många fall också
ett kvitto på att bolagens motståndskraft varit högre än väntat. På grund av olika typer av statliga stödprogram i flertalet länder är det dock inte i samtliga bolag helt tydligt hur den underliggande utvecklingen faktiskt har varit. I princip samtliga rapporter vittnar dock om samma mönster: en kraftigt negativ utveckling i april, en viss förbättring i maj och sedan en tydlig förbättring i juni. Lannebo Småbolag Select steg under månaden men utvecklades svagare än sitt jämförelseindex."

Lindab är fjärde största innehavet i fonden.

"Ventilationsbolaget Lindab lyckades förbättra marginaler och kassaflöde trots ett omsättningsmässigt svagt kvartal. Detta var i vår mening ett kvitto på att det interna förbättringsarbetet ger effekt. Aktien belönades med en kursuppgång på 25 procent. "

Medicinteknikföretaget Xvivo Perfusion är ett nytt innehav i fonden.

"Bolagets produkter syftar enkelt uttryckt till att organ utanför kroppen hålls i gott skick i samband med transplantationer. Detta ökar möjligheten för fler människor att få organ i tid och minska väntetiderna. Bolaget har en stark marknadsposition inom lungtransplantation och har även flera spännande utvecklingsprojekt för att bredda produkterbjudandet till fler organ. Vi bedömer att satsningar på nya segment döljer en god underliggande lönsamhet i bolagets mer mogna segment. Innehaven i BHG, Dometic och Beijer Ref minskades något då värderingarna stigit efter kursuppgångar."




Lannebo Småbolag Select, %juli, 2020
Fond MM, förändring i procent6,8
Index MM, förändring i procent7,6
Fond i år, förändring i procent-9,1
Index i år, förändring i procent1,8

Love Josefsson
[email protected], 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Beijer Ref

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt