Zenergy rapporterar förlust i tredje kvartalet, positivt orderläge inför Q4 och 2021

Nyhet

Zenergy rapporterar förlust i tredje kvartalet, positivt orderläge inför Q4 och 2021

Modulbostadsbolaget Zenergy vänder till förlust i det tredje kvartalet trots att omsättningen blev högre jämfört med fjolårsperioden.

Omsättningen uppgick till 2,7 miljoner kronor (1,2).

Rörelseresultatet blev -3,6 miljoner kronor (4,7).

Resultatet både före och efter skatt var -3,7 miljoner kronor (4,3). Resultat per aktie hamnade på -0,02 kronor (0,02).

Likvida medel uppgick till 16,3 miljoner kronor (27,3).

"Orderläget ser mycket positivt ut inför årets sista kvartal och 2021. Vi har under perioden tecknat bindande avtal för ett stort radhusprojekt i Nacka där vi har jobbat med projektering och framtagande av alla bygghandlingar inför produktionsstart", säger vd Urban Stenevi.

Avtalet i Nacka är värt cirka 23 miljoner kronor och levereras under fjärde kvartalet 2020 och första kvartalet 2021.

"Ett annat spännande projekt är vårt avtal med Defigo inom villasegmentet, och här har vi tillverkat och levererat den första villan till byggplats under perioden", säger Stenevi och tillägger att den andra villan levererats under november med fler att följa.

Zenergy, MkrQ3-2020Q3-2019Förändring
Nettoomsättning2,71,2125,0%
Rörelseresultat-3,64,7
Rörelsemarginal391,7%
Resultat före skatt-3,74,3
Nettoresultat-3,74,3
Resultat per aktie, kronor-0,020,02
Likvida medel16,327,3-40,3%

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Zenergy

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Zenergy

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev