Zenergy tecknar entreprenadskontrakt värt 13 miljoner kronor

Nyhet

Zenergy tecknar entreprenadskontrakt värt 13 miljoner kronor

Modulbostadsbolaget Zenergy tecknar ett entreprenadkontrakt med Gotlandskronan H4, där Stjärnporten, är delägare, om uppförande av 16 bostäder i Visby kommun, värt cirka 13 miljoner kronor. Byggstarten planeras till första kvartalet 2021. Det framgår av ett pressmeddelande.

Affären har tidigare under 2018 publicerats som avsiktsförklaring men har av olika skäl fördröjts och förändrats bland annat efter en överklagandeprocess, men har nu uppnått klartecken efter att ha vunnit laga kraft efter beslut från Mark- och miljödomstolen där kunden och Zenergy återupptagit processen till verkställande. Bostäderna utgörs av 16 tvåor. Byggstart villkoras av att cirka hälften av bostäderna kontrakteras med slutkund.

- Första året efter rekonstruktionen kan sammanfattas med att med denna affär har Zenergy under ett års tid tecknat kontrakt till ett samlat värde av hitintills cirka 124 miljoner kronor inom modulär husproduktion för fabriken. Detta utgör en viktig bas för kommande år, säger Zenergys vd Johan Olofsson i en kommentar.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Zenergy

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Zenergy

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev