Zenergys affär med Pansanté spricker

Nyhet

Zenergys affär med Pansanté spricker

Pansanté är fortsatt i konkurs efter att Svea Hovrätt inte upphävt beslutet om konkurs. Modulbostadsbolaget Zenergy ser därmed inte längre någon möjlighet att få till den tidigare planerade affären med Pansanté.

Zenergy betonar att man inte varken investerat i eller haft några kostnader förenat med avtalet som nu spricker.

"Vi beklagar händelsen eftersom vi fortfarande ser en fin möjlighet för de båda företagen att förverkliga ett projekt som skulle ge många människor på olika platser i Världen ett kostnadseffektivt och modulärt skalbart sjukhus med vårt unika och patenterade ZIP element. Zenergy är fortsatt positiva till att ta upp diskussioner om ett nytt samarbetsavtal om möjlighet uppstår. Till dess fortsätter Zenergy som vanligt med den produktion av modulära bostäder där det för närvarande är fullt i produktionen till efter semestern 2021. Fler projekt är nära förestående", skriver bolaget i sitt pressmeddelande.

Zenergy och Pansanté tecknade ett samarbetsavtal i november 2019 om leverans av serieproducerade ZIP element främst anpassade för modulärt uppbyggda sjukhus. Affären har blivit uppskjuten och blir nu alltså inte av enligt ingånget avtal.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om Zenergy

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien Zenergy

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev