Kom igång med bolagsbevakning i Börskollen på 3 minuter

3 min lästid

Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.
Kom

Kom igång med bolagsbevakning i Börskollen på 3 minuter

Sidans innehåll

Här följer en kort introduktion till hur du kommer igång med vår kostnadsfria app (finns för såväl iOS som Android) som erbjuder smidiga funktioner som till exempel bolagsbevakning med pushnotiser.

Appen erbjuder en del fördelar gentemot vår hemsida – nedan redogör vi för dessa samt hur du kommer igång med appen!

Ladda ner appen till din iOS-enhet här
Ladda ner appen till din Android-enhet här

Skillnader i funktion mellan appen och hemsidan

Börskollen ”föddes” som en smidig app för att samla börs- och ekonominyheter samt skapa bolagsbevakningar och få automatiska pushnotiser vid nya händelser. Faktum är att det inte ens fanns någon hemsida under de första åren. Som du säkert förstår är därför appen att betrakta som ”basen” i vår tjänst, med bättre funktionalitet än hemsidan. Vi har dock arbetat hårt med hemsidan på sistone; facelift, fler källor och bättre funktionalitet är några saker som kan nämnas!

Några fördelar med vår app jämfört med att surfa på vår hemsida

I nuläget kan man skapa ett kontoinlogg endast om man har laddat ner vår app och där göra följande:

 • Skapa bolagsbevakningar; bevaka de bolag som du vill ha extra koll på - smidigt va?
 • Få automatiska pushnotiser vid nyheter; här kan du också välja vilka ”nyhetskategorier” som du vill ha notiser för (nyheter, blogginlägg, videos, insynshandel och pressmeddelanden).
 • "Snabbfiltrera" dina nyhetsflöden; på startsidan i appen, längst upp i det högra hörnet, kan du smidigt filtrera ditt flöde och slå av/på de olika nyhetskategorierna som du önskar.

Vilken information samlar vi i tjänsten?

 • Nyheter - Från fler av de mest populära ekonomisajterna i Sverige
 • Pressmeddelanden - Snabb leverans av PM till majoriteten av våra bolag
 • Insynshandel - Direkt från Finansinspektionen med smidig sökfunktion
 • Blogginlägg - Från över 50 av Sveriges mest populära bloggare
 • Analyser – Från ett antal analyshus och banker
 • Videos - Kvalitétsmaterial i rörlig format

För alla dessa källor ovan skickar vi en pushnotis när något nytt inkommer till oss som rör dina bevakade bolag!

Kom igång med Börskollen-appen i 3 enkla steg

 1. Ladda ner appen; detta gör enklast genom att söka på Börskollen direkt i App Store eller Google Play i din mobil.
 2. Skapa ett kontoinlogg; vi rekommenderar starkt att du även registrerar dig/skapar ett konto då detta krävs för att kunna skapa bolagsbevakningar samt få pushnotiser. Givetvis helt gratis!
 3. Skapa bolagsbevakningar; under "Upptäck" kan du söka fram de bolag som du vill bevaka genom att trycka på symbolen med hjärtat. Börskollens bolagsdatasbas består av samtliga noterade nordiska bolag, samt en del större och populära bolag utanför Norden (företrädesvis USA). Vi adderar också manuellt vissa onoterade bolag som vi bedömer kan vara av intresse eller som är på väg mot börsen, så att du smidigt kan följa deras IPO-resa.

Skräddarsy ditt flöde

Skräddarsy pushnotiser; under Bevakningar ser du vilka bolag som du har valt att bevaka. Om du klickar på symbolen med "kugghjulet" kan du skräddarsy för vilken typ av källor du önskar få pushnotiser. Om du klickar på bolagets namn får du även upp vår bolagssida där vi överskådligt samlar alla nyheter för bolaget i fråga (nyheter, insynshandel, videos, bloggar och pressmeddelanden). Om något inte fungerar som det ska kan du i vissa behöva ändra dina allmänna inställningar för notiser i din mobil.

Våra populära nyhetsbrev; Du även välja om du vill prenumerera på våra populära nyhetsbrev där vi en gånger per vecka samlar de mest läsvärda och aktuella nyheterna. Du kan sen enkelt slå av/på denna funktion direkt i appen, under ”Min sida”.

Summering

Vi hoppas att du efter att ha läst denna artikel inte längre kan motstå vår app! Om du stöter på någon form av problem, har någon fråga eller kanske saknar något bolag/aktie att bevaka hos oss så är du alltid välkommen att kontakta oss på info@borskollen.se.

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!