Delårsrapport Q3 2020 - Börskollen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Pressmeddelande

Delårsrapport Q3 2020

Sammanfattning av delårsrapporten

Tredje kvartalet (2020-07-01 – 2020-09-30)

  • Nettoomsättningen uppgick till 0 (0) TSEK.
  • Resultat efter finansiella poster var -1 281 (-2 062) TSEK.
  • Resultat per aktie* uppgick till cirka -0,02 kr (-0,03) SEK.
  • Soliditeten** uppgick per den 30 september 2020 till 67 % (41 %).

Årets första nio månader (2020-01-01 – 2020-09-30)

  • Nettoomsättningen uppgick till 0 (0) TSEK.
  • Resultat efter finansiella poster var -4 122 (-4 554) TSEK.
  • Resultat per aktie* uppgick till cirka -0,07 kr (-0,07) SEK.

* Periodens resultat dividerat med 59 726 990 aktier per 2020-09-30. Samma period föregående år fanns 35 836 194 aktier registrerade.

** Eget kapital dividerat med totalt kapital.
Väsentliga händelser under tredje kvartalet 2020

  • Den 28 augusti publicerar Bolaget halvårsrapporten för perioden januari till juni 2020.
  • Den 8 september skriver bolaget en avsiktsförklaring med en distributör i Saudiarabien. SensoDetect har fokus på att få global närvaro med BERA och som ett steg i denna plan har bolaget undertecknat en avsiktsförklaring för att upprätta ett distributionsavtal med en part baserad i Saudiarabien. Avsikten med distributionsavtalet är att upprätta en infrastruktur i Mellanöstern för distribution och försäljning av SensoDetects system till såväl offentlig som privat sektor.
  • Den 9 september meddelas att Per-Anders Hedin tillträder tjänsten som Business Development Officer, som ett led av den omorganisering som Bolaget tidigare kommunicerat, där målet är att bli en mer marknadsinriktad organisation.
  • Den 19 september lanserar Bolaget som uppdaterade hemsida. Hemsidan är gjord för att spegla den teknik och de möjligheter som bolaget besitter. Den skall samtidigt vara enkel och tydlig för både våra nationella och internationella kunder och återförsäljare.
  • Den 20 september meddelar Bolaget att styrelseledamot Anders Wallseth har under perioden 13 September till 5 Oktober förvärvat 600 000 teckningsoptioner och meddelar sin avsikt att nyttja alla optionerna till fullo under teckningsperioden.

 

Väsentliga händelser efter periodens utgång

  • Den 27 oktober meddelar SensoDetect att man som ett steg i planen med fokus på global närvaro med BERA, har undertecknat en avsiktsförklaring för att upprätta ett distributionsavtal med en part baserad i Indien. Avsikten med distributionsavtalet är att upprätta en tillgänglighet och närvaro i Indien för distribution och försäljning av SensoDetects system.
  • Den 29 oktober meddelar bolaget att barn- och ungdomspsykiatrimottagningen i Eslöv ansöker om att inleda en studie för att utreda ADHD mediciners effekt för mer fördjupad kunskap om hur olika farmakologiska ADHD behandlingarna skiljer sig sinsemellan, med hjälp av SensoDetects BERA teknologi. Målet är att snabbare kunna hjälpa patienter att hitta rätt medicin och rätt dos.
  • Den 2 november offentliggör bolaget utnyttjandekursen för teckningsoptioner av serie 2019/2020 (TO1). Nyttjandekursen uppgår till 0,45 SEK per ny aktie som tecknas genom utnyttjande av Teckningsoptionerna.
  • Den 3 november meddelar bolaget att man utvärderar nytt affärsområde, effekten av medicinering för ADHD patienter. Bolaget startar som tidigare publicerats tillsammans med BUP (Barn och ungdomspsykiatrin) i Eslöv en ny forskningsstudie för att mäta påverkan av medicinering hos personer med diagnostiserad ADHD med SensoDetects BERA teknologi.
  • Den 13 november meddelar bolaget att man signerat ett distributörsavtal med Bitics private limitied för distribution av BERA i Indien och då framförallt New Dehli, Mumbai och Bangalore. Områdena innehar ca 60 miljoner invånare tillsammans och innebär en marknadspotential för Sensodetect på ca 500 miljoner SEK för diagnos identifiering.

VD Jonas Hagberg kommenterar

Företagets mest intensiva kvartal är nu till ända, vi kan konstatera att vi har gjort stora framsteg på många fronter men framför allt är det Organisationen, Nya avtal och Ny studie som verkligen gjort framsteg

Under perioden har vi kommit igång med vår nya organisation och de rekryteringar som har gjorts har verkligen stärkt vår säljorganisation. Vi har under perioden nått ut bredare än tidigare och fångat upp intresse från både Indien, Saudi Arabien (GCC regionen) och även Kina. Indien och Kina är två regioner som har väldigt stor potential till stor del pga. befolkningsmängden men även för att de har en högre acceptans för tekniska lösningar på dess marknader.

PA Hedin som började i September I rollen som Business Development Manager har haft en intensiv start men det har också gett resultat trots svårigheterna med restriktioner kring Covid. Vi har skrivit distributörsavtal med Bitics i Indien och är även på god väg med ATH i Saudi Arabien. Vi siktar även in oss på distributörer i Europa framförallt i Tyskland, Frankrike och England.

Under perioden har vi också inlett ett samarbete med BUP i Eslöv för att göra en studie på läkemedelseffekt på patienten just inom ADHD medicinering, vilket öppnar upp ett helt nytt affärsområde för oss. Kan vi mäta hur medicineringen påverkar individerna och även mäta när man har nåt den optimala dosen genom att avläsa hjärnstammens reaktion på medicineringen. Går vi från att bara vara en del av diagnostiseringen till att faktiskt vara en del behandlingen. Vi minimerar påverkan på individen samt kortar ner tiden avsevärt för utredning av medicinering. Minskar kostnaderna och tiden som behöver läggas på patienten samtidigt som vi flerdubblar vår intäktsströmar i bolaget. Dessutom kan vi vara delaktiga i att jämföra preparat mellan varandra både i dos och effekt vilket är en separat intäktsström i sig för bolaget samt ger fördelar för både samhället i form av att vi kan använda rätt mediciner i rätt mängd med bättre precision men även för tillverkarna då de kan jämföra preparaten mellan varandra.

Covid-19 fortsätter drabba stora delar av världen och ur ett affärsmässigt perspektiv haft en väldigt negativ inverkan på många verksamheter, även för SensoDetect. Den rådande pandemin har för vår del medfört att den initiala marknadslanseringen i Bolivia och det pågående forskningsprojekt i England fortsatt fördröjts. Osäkerheten kring Covid-19 gör att vi inte kan sätta definitiva planer utan vi ser fortfarande mycket rörelse och förändringar i planeringen i våra nätverk. Samtidigt fortsätter vår framfart konstant men långsammare än vad vi önskat.

Sammanfattningsvis har vi bra tryck i organisationen med många intressenter och under sista kvartalet har vi även en teckningsoption som faller ut. Jag tror på ett väldigt bra utfall av teckningsoptionerna och ser enorm potential för företaget och det ska bli spännande att gå in på de nya marknaderna där vi också känner ett stort tryck från distributörerna och deras kunder.

Lund i november 2020

Jonas Hagberg

Verkställande direktör,

SensoDetect Aktiebolag (publ)

Bifogade filer

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om SensoDetect

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Om aktien SensoDetect

Senaste nytt