Hedin Mobility Group bygger en helt ny Ford-anläggning i Borås

Pressmeddelande

{newsItem.title}

Hedin Mobility Group bygger en helt ny Ford-anläggning i Borås

Hedin Mölndal Bil AB, ett helägt dotterbolag till Hedin Mobility Group AB (publ), har gett i uppdrag till Castellum AB att bygga en helt ny Ford-anläggning på Tvinnaregatan i Brämhult, Borås.

Den nya anläggningen blir en fullserviceanläggning och kommer erbjuda försäljning och service av nya och begagnade Ford person- och transportbilar. Beräknad inflyttning är under andra kvartalet 2023.

Hedin Mölndal bil AB levererade cirka 6,800 nya Ford under 2021, och hade en total omsättning om 2,9 mdkr inklusive verkstadstjänster.

”Det känns extra roligt att få bygga en helt ny Ford-anläggning i Borås där Anders Hedin och hans far Ingemar startade sin verksamhet 1985, det blir en extra krydda. Jag själv varit verksam i Borås och vet lite mer om marknaden där. Hedin Mölndal Bil har just nu 15 dedikerade Ford-anläggningar i Sverige och är i en stark tillväxtfas. Borås med sin närhet till Göteborg kommer att komplettera den västra regionen på ett utmärkt sätt.” – Anderz Larqvist, VD Hedin Mölndal Bil AB.

”Det känns fantastiskt roligt att Ford Hedin Bil satsar på att bygga nytt i Borås. Fastigheten som vi utvecklar tillsammans med Ford Hedin Bil kommer att byggas med hållbarhet i fokus genom välavvägda val för energi, material och inomhusklimat. Helt i linje med Castellums höga ambitioner kring hållbarhet. Fastigheten kommer att miljöcertifieras med Miljöbyggnad Silver”, säger Anna Grundström Ahlqvist, Affärsområdeschef för Castellum Borås.

Bifogade filer

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading och kryptovalutor

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!