PROVENTUS CAPITAL PARTNERS IV EMITTERAR VINST- OCH KAPITALANDELSBEVIS
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Pressmeddelande

PROVENTUS CAPITAL PARTNERS IV EMITTERAR VINST- OCH KAPITALANDELSBEVIS

PRESSMEDDELANDE

Proventus Capital Partners IV AB (publ) offentliggör idag att bolaget per den 3 maj 2021 kommer att utöka sitt kapital med 7,7 MEUR genom emission av 77 120 vinst- och kapitalandelsbevis av serie A1 till en kurs av 100 EUR per vinst- och kapitalandelsbevis samt genom ett kapitaltillskott om 0,03 MEUR från ägarna.

Vinst- och kapitalandelsbevisen berättigar till kupongbetalning från det tredje kvartalet 2021.

Proventus Capital Partner IVs kapital uppgår, inklusive de nyemitterade vinst- och kapitalandelsbevisen, till 135,5 MEUR. Kapitalet är fördelat på vinst- och kapitalandelsbevis av serie A1 om 135 MEUR och 0,5 MEUR i eget kapital.

P Capital är en aktiv kreditinvesterare och långivare till bolag i Nord- och Västeuropa i behov av kapital för expansion, förvärvsfinansiering, omstruktureringar och refinansiering. P Capital genomför också investeringar i noterade företagsobligationer. P Capitals totala tillgångar i fonderna uppgår till 2,5 miljarder euro och förvaltas av P Capital Partners AB, som ägs av företagsledningen. Proventus AB, som har grundats och ägs av Robert Weil, är en av de största investerarna i P Capitals fonder. Proventus Capital Partners IVs vinst- och kapitalandelsbevis av serie A1 är utgivna av Proventus Capital Partners IV AB (publ) och är noterade på Miscellaneous Nordic AIF Sweden-segmentet under Main Regulated vid NGM i Stockholm. Antalet innehavare uppgår till drygt 40.


 

Bifogade filer

Proventus Capital Partners IV emitterar vinst- och kapitalandelsbevishttps://mb.cision.com/Main/20013/3328183/1403563.pdf

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Senaste nytt