AQ Group minskar omsättning men ökar rörelseresultat - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

AQ Group minskar omsättning men ökar rörelseresultat

Verkstadsbolaget AQ Group redovisar minskande omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelsevinsten ökade och marginalen steg. Ingen utdelning föreslås.

Omsättningen sjönk 3,4 procent till 1 256 miljoner kronor (1 300).

Rörelseresultatet blev 125 miljoner kronor (65), med en rörelsemarginal på 10,0 procent (5,0).

Resultatet före skatt var 111 miljoner kronor (58).

Bolaget har under perioden mottagit 25 miljoner kronor i stödåtgärder för covid-19, framför allt i
Litauen, Bulgarien och Kanada.

Resultat per aktie hamnade på 5,03 kronor (2,60), vilket innebär en ökning med 93,5 procent mot föregående år.

Ingen utdelning föreslås (0). Styrelsen kan dock återkomma senare under året och föreslå utdelning. AQ:s balansräkning är stark men osäkerheten kring utvecklingen av pandemin finns fortfarande kvar, skriver bolaget.

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 163 miljoner kronor (153).

"Nettoomsättningen återhämtade sig väl under perioden främst drivet av medicinsk teknik och kommersiella fordon. Vi har en liten organisk tillväxt på 0,4 procent jämfört med fjärde kvartalet förra året. Detta tillsammans med lägre kostnader gav ett bra resultat i perioden där resultat före skatt-marginalen är 8,8 procent. Vi har i kvartalet även tagit kostnader för att ställa om vår enhet i Mexico där vi har problem med minskande efterfrågan på landsvägsbussar", skriver bolagets vd Anders Carlsson i rapporten.

AQ Group, MkrQ4-2020Q4-2019Förändring
Nettoomsättning1 2561 300-3,4%
Rörelseresultat1256592,3%
Rörelsemarginal10,0%5,0%
Resultat före skatt1115891,4%
Resultat per aktie, kronor5,032,6093,5%
Kassaflöde från löpande verksamhet1631536,5%
Utdelning per aktie, kronor00


http://media.finwire.com/media/FWM005AAE8-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om AQ Group

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien AQ Group

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev