Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

11 min lästid

Daniel har ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap.En investering kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det investerade kapitalet. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.
Aktietips

Aktietips september 2023 – Vilka aktier ska man köpa nu?

  Sidans innehåll

Det finns bokstavligen tiotusentals olika aktier att välja på i sökandet efter de bästa aktierna ||MONTH|| ||YEAR|| – så hur kan man hitta aktietips för att vaska fram dom där "guldkornen" att satsa på?

Nedan presenterar vi ett antal listor som bygger information och trender i vår databas. Du kan klicka på respektive aktie för att ta dig till vår bolagssida där du kan läsa mer om bolaget och de senaste nyheterna som rör aktien. Kanske finner du här några tips på de bästa aktierna att köpa idag?

Tips: För att komma igång som nybörjare rekommenderar vi att du börjar med att läsa vår stora guide “Aktier för nybörjare – Börja köpa aktier” för enkla tips på hur du kan börja investera och bra aktier för nybörjare.

Börskollen rekommenderar
Sveriges nöjdaste kunder i över 10 år på rad
Courtagefri handel upp till 50 000 kr
Gratis att öppna konto
KOM IGÅNG! Börskollen använder själva
Också bra val för aktier & fonder
Shareville - social plattform
Courtagefri handel upp till 80 000 kr
Gratis att öppna konto
Bra val för trading med svensk support
Världsledande CFD-mäklare med prisbelönt tradingapp
Handla över 17 000 instrument
Gratis att öppna konto (även demokonto)
KOM IGÅNG!73% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören
Tips:  Öppna konto hos flera av aktiemäklarna för att dra nytta av maximal courtagefri handel hos respektive aktör!

Inspiration och aktietips - Bästa aktietipsen att satsa på ||MONTH|| ||YEAR||?


På den här sidan utgår vi bland annat från Börskollens databas för tips på populära aktier att satsa på. Här listar vi olika aktier som “trendar” bland Börskollens användare, som ofta nämns av våra bloggare eller där vi ser en högre än normal nyhetsaktivitet just nu. Kanske är några av just dessa aktier värda att läsa mer om och investera i just nu?

Vi samlar också aktuella nyheter och aktieanalyser som kan också kan ses som möjliga tips på aktier att köpa eller fördjupa sig och läsa mer om. Här på Börskollen finner du också många andra intressanta guider med fördjupning kring olika aktieteman – och nedan har vi valt ut och summerat några av dessa för att du ska hitta fler potentiella aktietips.

Vi tipsar också om inspirerande personer där ute vars bloggar eller Twitter- och Instagram-konton man kan följa för att hitta nya spännande aktietips och case att investera sina pengar i. Här hittar du också våra exklusiva och mycket uppskattade Börskollen-intervjuer med några av Sveriges duktigaste investerare, stockpickers och traders som har uppvisat imponerande avkastning / track records . Kanske kan några av dessa profiler ge dig bra inspiration till att hitta de bästa vinnaraktierna?

Vi vill betona att det är viktigt att man alltid bildar sig sin egen uppfattning av olika aktietips innan man överväger att köpa och att nedan tips på aktier snarare ska ses som inspiration till fortsatt fördjupning!

Oavsett om man är nybörjare eller ej är det också klokt att sprida sina pengar genom att investera i/köpa aktier i olika branscher, kanske såväl svenska aktier som utländska aktier. Historisk avkastning är aldrig någon garanti för framtida avkastning och investering i enskilda aktier innebär generellt sett högre risk än att investera i bredare fonder (eller index).

Vart hittar man aktietips ||YEAR||? Inspiration till nya investeringscase och tips på aktier att satsa på

Inspiration till att utvecklas och bli en bättre investerare kan man finna på många håll. Vissa vänder sig till olika aktieforum, Facebook-grupper eller aktietips Flashback för att hitta möjligheter till avkastning och färska aktietips idag. Andra väljer att läsa aktieböcker, lyssna på aktiepoddar eller att “hänga” på det berömda "FinTwit” ("Finans-Twitter") för inspiration till de bästa aktierna att köpa och gratis aktietips i olika form.

Även om vi generellt sett avråder från att blint köpa "dagens aktietips" från diverse aktieforum eller Flashback, finns det mycket gratis information där ute som kan hjälpa till att forma din specifika “investeringsstil” på jakten efter de aktierna som förhoppningsvis har potential att utvecklas till riktiga guldkorn och generera avkastning till din portfölj.

Aktiemarknaden kan dock lätt uppfattas som en djungel då man dagligen översköljs av tonvis av information som många gånger talar både för och emot att köpa. En sak är dock säker, för att lyckas skapa avkastning måste man våga kasta sig ut där och börja någonstans. Nedan hjälper vi dig att hitta inspiration i olika former till såväl strategi/inriktning samt potentiella aktietips / aktier att satsa på.

Tips – Använd Börskollens populära app för att hitta de bästa aktietipsen / nya aktier att satsa på

1000+ betyg på App Store och Google Play
Alla nyheter samlade på ett ställe
Skapa bevakningar av aktier
Pushnotis när något händer
Helt kostnadsfri

Inspiration till nya aktietips via Börskollens olika sidor / guider

Här på Börskollen finner du ett stort och växande antal sidor/guider med olika inriktning. Nedan listar vi ett antal av dessa som förhoppningvis också kan ligga till grund för ytterligare inspiration till bra aktuella aktietips.

Hitta aktietips bland aktuella börsnoteringar och IPOs


På vår sida för börsnoteringar och IPOs samlar vi information om svenska och utländska bolag som är på väg mot börsen eller som nyligen har börsnoterats. Marknaden för börsnoteringar har varit het under de senaste åren, med nya rekord i såväl antal noteringar, storlek och extrema kursrusningar – för att därefter svalna av under 2022/2023!

Under de senaste åren har vi fått se stora och välkända börsnoteringar för bolag som bland annat Volvo Car, Synsam, LMK Group (Linas Matkasse), Cary Group (Ryds Bilglas), CTEK, Hemnet, Savelend, Kjell & Company, Truecaller och Flat Capital, internationella IPOs för bolag som Coinbase, Robinhood och Roblox och en stor mängd SPAC-noteringar såväl i Sverige som globalt – bland annat från elbilstillverkaren Polestar. Det spekuleras också i framtida noteringar för bolag som fintech-giganten Klarna och även svenska battertillverkaren Northvolt som har nämnt att börsen kan vara ett möjligt framtida spår.

Alla noteringar har givetvis inte gått bra, men vi har sett några riktigt galna succédebuter där bland annat kan nämnas CTEK som under första handelsdagen som mest var upp 150 % från teckningskursen eller Klarna-grundarens investmentbolag Flat Capital som under de första tre handelsdagarna rusade över 350 %!

Varje vecka summerar vi också de viktigaste nyheterna inom området i våra uppskattade "IPO-nytt"-artiklar som du också finner på sidan. Kanske kan du här finna aktietips i form av aktuella IPOs att satsa på?

Läs mer: På vår temasida för Börsnoteringar & IPOs och vår sida för SPAC-bolag hittar du mer info.

Hitta nya aktietips bland analyshusens aktieanalyser

Om du vill fördjupa dig ännu mer rekommenderar vi att du besöker vår sida där vi samlar djupare bolagsanalyser från en stor mängd olika analyshus och banker.  Vilka tips på aktier ger analytikerna?

Läs mer på vår temasida där vi samlar alla Aktieanalyser eller besök vår populära sida där vi samlar alla Riktkurser med smidig sökfunktion.

Hitta tips på köpvärda aktier hos bloggare eller podcasts

Vi kan också rekommendera att hitta inspiration bland alla de duktiga investerare och stock pickers som delar med sig av tips och aktiecase i form av blogginlägg eller poddar.

Läs mer i våra nyhetsflöden för Ekonomibloggar och Börspoddar.

Eller varför inte ett vanligt sparkonto? Här hittar du den bästa räntan just nu

Om du i tillägg till sparande i aktier söker avkastning till lägre risk erbjuder sparkonton numera hyfsad ränta – i synnerhet om du kan tänka dig att binda dina pengar under en period. Nedan ser du aktuella sparräntor från olika banker och i vår stora guider Bästa sparräntan kan du fördjupa dig mer.

Klicka dig gärna vidare och läs mer!

Inspiration till aktier att satsa på inom olika aktierelaterade teman

I vår meny finner du många andra intressanta guider där vi fördjupar oss inom olika tematiska områden som exempelvis investmentbolag, fastighetsaktier, gamingaktier, spelbolag och aktier inom elbilar, vätgas och förnyelsebar energi.

I dessa temaguider djupdyker vi i en viss bransch och listar intressant bolag, däribland vinnaraktierna i respektive kategori. Nedan finner du ett urval av dessa, men klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Att aktierna är "vinnare" under dessa tidsperioder är förvisso ingen garanti för framtida avkastning, men en generell tumregel kan vara att snegla mer på vinnarlistorna än motsvarande förlorarlistor – detta då vinnare oftast gör mycket rätt och antagligen har goda chanser att fortsätta prestera!

Investmentbolag Sverige – Bästa aktierna senaste året

 1. Hilbert Group 85 %
 2. Transferator 51 %
 3. Renewable Ventures 23 %
 4. Investor 21 %
 5. Industrivärden 21 %

Läs mer på vår temasida för Investmentbolag.

Fastighetsaktier Sverige – Bästa aktierna senaste året

 1. Quartiers Properties 66 %
 2. Eastnine 64 %
 3. Atrium Ljungberg 30 %
 4. Wihlborgs 7 %
 5. Link Prop 3 %

Läs mer på vår temasida för Fastighetsbolag.

Gamingaktier globalt – Bästa aktierna senaste året

 1. Paradox 69 %
 2. Gravity 65 %
 3. Fractal Gaming 64 %
 4. Enad Global 7 47 %
 5. Activision Blizzard 17 %

Läs mer på vår temasida för Gamingaktier.

Spelbolagsaktier globalt – Bästa aktierna senaste året

 1. Betsson 83 %
 2. Better Collective 80 %
 3. Draftkings 80 %
 4. IGT 70 %
 5. Las Vegas Sands 45 %

Läs mer på vår temasida för Spelbolagsaktier.

Börskollen använder själva
Sveriges nöjdaste kunder i över 10 år på rad
Handla aktier, fonder och derivat
Bli kund snabbt, enkelt och gratis

Elbilsaktier globalt – Bästa aktierna senaste året

 1. Kempower 148 %
 2. Li Auto 44 %
 3. Xpeng 2 %
 4. Zaptec -3 %
 5. Tesla -10 %

Läs mer på vår temasida för Elbilsaktier.

Vätgasaktier globalt – Bästa aktierna senaste året

 1. Hexagon Composites 30 %
 2. Air Products & Chemicals 13 %
 3. Cummins 5 %
 4. NEL -21 %
 5. Metacon -21 %

Läs mer på vår temasida för Vätgasaktier.

Aktier förnyelsebar energi globalt – Bästa aktierna senaste året

 1. First Solar 52 %
 2. Magnora 37 %
 3. Meriaura 22 %
 4. EAM Solar 8 %
 5. Vestas -11 %

Läs mer på vår temasida för Förnyelsebar energi.

Aktier tech-bolag globalt – Bästa aktierna senaste året

 1. Nvidia 212 %
 2. Netflix 94 %
 3. Shopify 88 %
 4. Meta 85 %
 5. Pexip 52 %

Läs mer på vår temasida för Tech-bolag.

Cannabisaktier globalt – Bästa aktierna senaste året

 1. ODI Pharma 19 %
 2. Jazz Pharmaceuticals -5 %
 3. Innovative Industrial Properties -12 %
 4. Heliospectra -23 %
 5. Tilray -32 %

Läs mer på vår temasida för Cannabisaktier.

Råvaruaktier globalt – Bästa aktierna senaste året

 1. Lundin Gold 83 %
 2. Southern Copper 63 %
 3. Gold Fields 54 %
 4. Reliance Steel 45 %
 5. Lundin Mining 41 %

Läs mer på vår temasida för Råvaruaktier.

AI-aktier globalt – Bästa aktierna senaste året

 1. Nvidia 212 %
 2. Palantir 109 %
 3. C3.ai 70 %
 4. Salesforce 34 %
 5. Alphabet 24 %

Läs mer på vår temasida för AI-aktier.

Listorna senast uppdaterade: 2023-08-31. Källa/inspiration: Börsdata/Avanza.

Topplista – Bästa vinnaraktierna senaste året


“Behåll vinnarna och sälj förlorarna” eller “Vattna blommorna och rensa ogräset” är deviser som man ofta stöter på inom börsens värld. Det finns givetvis undantag till varje regel, men ett gott råd kan vara att fokusera på de bra aktier som belönas av aktiemarknaden då det oftast (men inte alltid) rör sig om bolag vars underliggande verksamhet frodas. Som nybörjare är det oftast en bättre idé att generellt sett fokusera på och investera sina pengar  i de bästa vinnaraktierna, snarare än att söka "turn arounds" och “snitta ner sig” i förloraraktierna.  Historiskt sett är denna metodik både enklare och mer framgångsrik i termer av avkastning!

Nedan listar vi de vinnaraktierna på listorna Large, Mid, Small Cap respektive de övriga listorna (First North, Spotlight och NGM) som har haft högst procentuell avkastning under den senaste året.

Läs mer och hitta fler vinnaraktier på vår temasida för Bästa aktierna.

Bästa aktierna – Sverige Large Cap 1 år

 1. BioArctic 235 % (27 miljarder SEK)
 2. Munters 92 % (25 miljarder SEK)
 3. Lundin Gold 83 % (32 miljarder SEK)

Bästa aktierna – Sverige Mid Cap 1 år

 1. Ependion 105 % (3,8 miljarder SEK)
 2. Momentum 99 % (4,8 miljarder SEK)
 3. SynAct Pharma 88 % (3,7 miljarder SEK)

Bästa aktierna – Sverige Small Cap 1 år

 1. Ferronordic 120 % (1,0 miljarder SEK)
 2. Readly 98 % (0,5 miljarder SEK)
 3. Saniona 75 % (0,5 miljarder SEK)

Bästa aktierna – Sverige övriga listor (First North, Spotlight och NGM) 1 år

 1. Rolling Optics 231 % (0,2 miljarder SEK)
 2. BPC Instruments 223 % (0,3 miljarder SEK)
 3. Prolight 173 % (0,3 miljarder SEK)

Börskollen använder själva
Sveriges nöjdaste kunder i över 10 år på rad
Handla aktier, fonder och derivat
Bli kund snabbt, enkelt och gratis

Listan senast uppdaterad: 2023-08-31. Källa/inspiration: Börsdata/Avanza.

Köpa de bästa aktietipsen hos Avanza eller Nordnet?

De flesta av aktietipsen på denna sida går att handla hos både Avanza och Nordnet. Bortsett från att courtaget möjligtvis kan skilja sig något åt mellan de båda populära nätmäklarna Avanza och Nordnet (och beroende på vilken courtageklass du väljer) tycker vi att tjänsterna i övrigt är likvärdiga och kan varmt tipsa om båda två för dig som vill börja investera dina pengar i aktier.

Tips: för en djupare jämförelse mellan de båda nätmäklarna tipsar vi om vår stora guide Nordnet vs Avanza – som nybörjare kan du öppna konto hos båda nätmäklarna och möjlighet att handla helt courtagefritt upp till 130 000 kr!

Tips Sigmastocks – För dig som vill automatisera och skräddarsy urval av de bästa aktierna för just dig

Om du inte vill, kan eller orkar lägga ned tid på att söka efter aktietips på egen hand, utan istället vill automatisera ditt sparande vill vi tipsa om tjänsten Sigmastocks. Med Sigmastocks är det enklare än någonsin att investera dina pengar i bra aktier! Det är en världsunik spartjänst, som är först med att kunna erbjuda ett helt automatiserat aktiesparande i en portfölj där ett urval av aktier skräddarsys efter dig och dina preferenser.

4,5/5 i betyg hos Google
Automatisera ditt sparande i aktier
Skräddarsy baserat på din ekonomi
Låg avgift på 0,35-0,39%
Enkelt att komma igång

Att komma igång är enkelt och tar bara några minuter, sedan sköter sparandet sig själv: från köp av aktier till optimering av din eller dina portfölj. Allt till en av marknadens lägsta avgifter!

Ska man satsa på billiga aktier?

Som investerare är det inte ovanligt att man söker nya aktietips bland bolag som är billiga på börsen – men vad är egentligen "billigt" och är det verkligen så man hittar köpvärda aktier idag?

Låt oss börja med att resonera lite kring vad innebörden av "billiga aktier" är. Det finns en uppsjö av olika så kallade nyckeltal som traditionellt används för att avgöra om en aktie är billig eller inte. Man använder sig oftast av värderingsmått som P/E-tal, P/S-tal eller P/B-tal, eller en kombination av dessa.

Läs mer om vad billiga aktier här, hur man hittar dom och vad man bör tänka på innan man investerar på vår temasida för Billiga aktier.

8 framgångsrika strategier för att hitta köpvärda aktier

Det finns antagligen lika många investeringsstrategier som det finns investerare, men några av dessa utmärker sig lite extra och har under åren blivit väldigt populära. Samtliga hämtar grund i välkända investerares placeringsfilosofier, däribland Warren Buffet, Benjamin Graham, Peter Lynch och Joel Greenblatt.

Med hjälp av en aktiescreener kan man löpande vaska fram tips på aktier som uppfyller de specifika kriterierna för dessa framgångsrika strategier, vilket kan ge dig nya uppslag till heta aktietips och case att fördjupa dig mer kring.

Läs mer om olika kända strategier för uppslag till nya aktietips på vår temasida för Köpvärda aktier.

Fler frågor och svar om aktietips – Vilka aktier ska man satsa på ||MONTH|| ||YEAR||?

Vart hittar man aktietips och intressanta aktier?

Denna sida kan utgör en bra startpunkt för att hitta inspiration till aktietips och bra aktier att satsa på. Vi rekommenderar också att man följer andra duktiga investeringsprofiler som upplevs pålitliga, transparenta och med bra "track records" och lär sig mer av dessa. Nedan finner du såväl en lista på "börsprofiler" som vi gillar, bra bloggare som du kan följa här hos Börskollen samt våra mycket uppskattade intervjuer med några av Sveriges mest erfarna investerings- och tradingprofiler.

Vi skulle dock generellt avråda från diverse aktieforum, aktietips Flashback eller de mer "haussiga" aktiegrupperna på Facebook. Fundera också noga på vad personen som delar med sig om aktietipsen har för intentioner och försök att undvika "Pump & Dump"-profiler som försöker driva upp priset i mindre, ofta lågt omsatta "förhoppningsaktier" för egen vinning.

Hur hittar man en bra aktie?

Här finns antagligen lika många svar som det finns bra aktier och det beror helt på din investeringshorisont, risktolerans, avkastningskrav, erfarenhet och kunskapsnivå etc. Som vi nämnde ovan går det att hitta inspiration till bra aktier på denna sida (såväl som många av våra andra sidor), men vi rekommenderar också att läsa aktieböcker, lyssna på ekonomipoddar och läsa brett för att lära sig mer om aktier att köpa.

För den som börjar bli mer varm i kläderna och vill lära sig mer kan man därefter börja ta del av aktieanalyser från professionella analyshus och banker – detta för att få en bättre bild av hur en mer avancerad analys kan se ut.

Vi kan också rekommendera program som exempelvis Börsdata eller TradingView (finns som såväl gratisversioner och mer avancerade betalversioner) för att själv börja utföra djupare analys (teknisk och fundamental) och lära sig mer om hur man själv hittar och utvärderar vad som är en bra aktie på börsen.

Vilka aktier ska jag köpa / satsa på ||YEAR||?

Vi hoppas att vi på denna sida ger dig bättre möjligheter att hitta inspiration till intressanta aktier att satsa på, lära dig mer och utvecklas som investerare.

Vilka aktier ska man köpa som nybörjare?

Som nybörjare råder vi dig till att vara försiktig och börja med mer välkända och stabila bolag som går med vinst. Vi har sammanställt en bra guide med värdefulla tips för dig som är ny på börsen och precis har eller ska komma igång med att börja köpa aktier.

Visa hela texten ▼

Aktietips - Aktier att satsa på september 2023

Trendande bolagsbevakningar

LandAktieBransch
NIBE IndustrierInstallation & VVS
InvestorInvestmentbolag
New WaveKläder & Skor
HexatronicElektroniska komponenter
HandelsbankenBanker
Yubico
SSABGruv - Industrimetaller
Tele2Bredband & Telefoni
VolvoIndustrimaskiner
BolidenGruv - Industrimetaller

Hög nyhetsaktivitet

LandAktieBransch
SamhällsbyggnadsbolagFastighetsbolag
AppleDatorer & Hårdvara
Avanza BankNischbanker
NIBE IndustrierInstallation & VVS
TeslaBil & Motor
SynAct PharmaBiotech
IntrumKredit & Finansiering
Telia CompanyBredband & Telefoni
Novo NordiskLäkemedel
HexatronicElektroniska komponenter

Populära aktier hos våra bloggare

LandAktieBransch
EpendionDatorer & Hårdvara
MuntersInstallation & VVS
MicrosoftAffärs- & IT-System
PeabByggnation & Infrastruktur
NIBE IndustrierInstallation & VVS
NvidiaElektronik & Tillverkning
EmbracerGaming & Spel
InvestorInvestmentbolag
XInternettjänster
New WaveKläder & Skor
Senast uppdaterad: 9-25-2023

Senaste nyheter med aktietips

Tips på aktier i trendande sektorer

Uppslag till aktietips från populära bloggare hos Börskollen

Pappakeno
Hernhag
Sofokles
Billie Billion
Sparaklokt
Axel Karlsson
Topics
The Dividend Story
Mikrit Trading
Ekka Lundin
Aktieportföljen
Investacus
LångsiktigInvest
Ara Mustafa
Framtidsfeministen
Smartsnål

Populära Twitter och Instagram-profiler att följa – Vilka är deras bästa aktietips?

NamnKategori *Börskollen-intervju
Marcus HernhagInvestering, fundamental, väldigt diversifierad med huvudfokus på utdelning. Även privatekonomi och sparande. Författare.Ja
KavastuInvestering, bredare både teknisk (trend) och fundamental, väldigt diversifierad med huvudfokus på momentum. Även privatekonomi och sparande. Författare.Ja
Stefan TheleniusInvestering, grundare fundamental, diversifierad, tidigare med fokus på utdelning men numera tillväxt.Ja
Magnus AnderssonInvestering, djupare fundamental, väldigt koncentrerad med fokus på tillväxt och digitala affärsmodeller. Länge leve Evolution Gaming!Ja
ValueGARPInvestering, djupare fundamental, väldigt koncentrerad med fokus på tillväxt/GARP(?) Känner du till Gravity? :)Nej
LaBullInvestering, djupare fundamental, väldigt koncentrerad med fokus på medtech/hälsa.Nej
Niklas RamstedtInvestering, djupare fundamental, koncentrerad med fokus på medtech/hälsa.Nej
DividendblowerInvestering, djupare fundamental, koncentrerad(?) med fokus på tillväxt, primärt igaming/gaming.Nej
Niklas AldénInvestering, både teknisk och fundamental samt makro, medelkoncentrerad med fokus på tillväxt/kanske en gnutta GARP(?), övervägande tech/digitalisering. Delvis även swingtrading (momentum). Driver podden Market Makers.Ja
Fabian FranzénInvestering, djupare fundamental samt makro(?), medelkoncentrerad(?) med fokus på tillväxt, primärt tech/digitalisering. Driver podden Market Makers.Nej
Professor KalkylInvestering, djupare fundamental, medelkoncentrerad med fokus på tillväxt, primärt tech/digitalisering. Driver sajten Kalqyl.Del 1, Del 2
Carl-Philip SilwersköldInvestering, djupare fundamental, koncentrerad med fokus på tillväxt, primärt medtech/tech/digitalisering. Driver sajten Kalqyl.Ja
MatematikernInvestering, djupare fundamental, medelkoncentrerad med fokus på tillväxt, primärt tech/digitalisering. Driver sajten Kalqyl.Ja
AdolfssonInvestering, djupare fundamental, koncentrerad med fokus på värde/tillväxt/GARP(?). Även trading, day-/swingtrading.Ja
Brian Feroldi(USA) Investering, djupare fundamental, ganska diversifierad med fokus på tillväxt, primärt tech/digitalisering. Skriver för amerikanska Motley fool.Nej
Puru Saxena(USA/Asien) Investering, fundamental och teknisk(?), koncentrerad med fokus på tillväxt, primärt tech/digitalisering.Nej
Beth Kindig(USA) Investering, djupare fundamental, medelkoncentrerad med fokus på tillväxt, primärt tech/digitalisering. Driver egna analystjänsten Beth.technology.Nej
Oscar FaglerInvestering, fundamental, medelkoncentrerad med fokus på tillväxt, primärt tech/digitalisering. Även privatekonomi/sparandeJa
PengabingenInvestering, FIRE, fundamental, fokus på tillväxt. Även privatekonomi/sparandeJa
enkronaomdagenSparande, ekonomi & börsen. Med målet att vara ekonomiskt fri vid 50årNej
Mr PTrading, swingtrading med fokus på momentum/break outs med inspiration från Minervini och O`Neil.Vi jobbar på det
Mark Minervini(USA) Trading, swingtrading med fokus på momentum/break outs med inspiration från O`Neil. Flerfaldig “trading champion” och skrivit flera populära böcker.Nej
PokertraderInvestering, djupare fundamental, koncentrerad, med fokus på tillväxt/GARP(?), primärt igaming/gaming.Ja
BörsfågelnTrading, primärt daytrading.Ja
Ekka LundinTrading, primärt daytrading.Ja
JokernTrading, primärt daytrading.Nej
Paper ChaserTrading, primärt daytrading.Ja
PizzaTradernTrading, primärt daytrading.Nej
TraderUtanByxorTrading, primärt daytrading.Nej
Edvin MalmgårdInvestering/trading, day-/swingtrading.Nej
Mikael / MikritTrading, primärt swingtrading med fokus på teknisk analys.Nej
VästkustinvesterarenEgenföretagare som investerar bolagens överskott i lönsamma bolag med primärt fokus på teknik och skalbarhet.Ja

*OBS! Börskollens egen definition. Det finns ingen garanti för att den är varken uttömmande eller helt korrekt.

Intervjuer med kända börsprofiler – Inspiration till strategi och bra aktier att köpa?

Här tipsar vi även om våra mycket uppskattade intervjuer med kända “börsprofiler”, investerare eller traders som bevisat levererar kvalité när det kommer till analys av aktier och investeringar. Här finns många tips och en stor dos inspiration och erfarenhet att hämta när det kommer till investeringar och aktier.

Du har läst

Aktietips september 2023 – Vilka aktier ska man köpa nu?

Ladda ner vår populära kostnadsfria app för att få ännu bättre koll på börs, investeringar och ekonomi.

Testa appen