Bästa aktie appen april 2024 | 5 bästa aktieapparna just nu - Börskollen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Börskollen som app - För både iOS och Android

9 min lästid

Daniel har ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap.En investering kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det investerade kapitalet. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.

Bästa aktie appen i april 2024 – Börskollen och 4 andra grymma aktieappar som du inte klarar dig utan

Sidans innehåll

Vilken är de bästa aktie apparna som man som investerar eller trader inte klarar sig utan? Det finns givetvis många bra ekonomi- och aktie appar men för dig som vill ha stenkoll på börsen i allmänhet och samtidigt följa nyhetsflödet mer i detalj för dina favoritaktier är Börskollen appen du inte klarar dig utan. Nedan berättar vi mer om Börskollen och listar fyra ytterligare aktieappar som du borde ladda ner idag!

Börskollen - Bästa gratis aktieappen för börs- och aktienyheter

Börskollen är tjänsten som samlar börsnyheter från 100+ olika källor och strukturerar smidigt på ett och samma ställe. Oavsett om du är ny till börsen och intresserad av börs- och ekonominyheter i största allmänhet eller mer erfaren och har siktet inställt på djupare analys av enskilda aktier så är Börskollen ett mycket användbart verktyg för dig som investerare.

Börskollen finns på webben, men för en bättre upplevelse rekommenderar vi att du laddar ner Börskollen som app. Vår nyhets- och aktieapp är helt gratis och finns tillgänglig för både iPhone/iOS- och Android-telefoner.

Ladda hem appen

Appen har laddats ner över en kvarts miljon gånger sedan start 2014/2015 och har mycket höga användarbetyg på Google Play och App Store. Läs mer om hur du kommer igång nedan.

Till iOS-appen Till Android-appen

Betyg Börskollen

Ett litet urval över Börskollen-appens väldigt många höga användarbetyg.

Klockren och enkel app för den som vill följa börsen och sina investeringar. Man kan slå på notiserna, luta sig tillbaka och ändå veta att man inte missar nåt. Sjukt skönt!
– Nyfiken ledare, 2023
Börskollen hjälper mig varje dag. Den innehåller allt man behöver för att vara uppdaterad om börsen och sina bolag. Bra pushnotiser för sina bevakningar. Enkelt att hitta information om bolag du funderar på att köpa. Den har nyheter, blankning, insider, mm…
– Stefan Olsson, 2023
Relevanta nyheter snabba uppdateringar och mycket bra funktioner i appen gör den helt överlägsen allt annat som finns idag.
– Bilhandlarn, 2023

Gratis aktie app – Samlar börs- och ekonominyheter från över 100 olika källor

Börskollen samlar nyheter från en stor mängd olika källor som skriver om börsen och sparande i allmänhet och aktier och fonder i synnerhet. Nedan läser du mer om de olika kategorierna som du hittar i Börskollens populära aktie app;

 • Ekonominyheter – Från flera av de mest populära ekonomisajterna i Sverige
 • Pressmeddelanden – Snabb leverans av PM till majoriteten av Nordens alla bolag
 • Insynshandel – Direkt från Finansinspektionen med smidig sökfunktion
 • Blankning – Direkt från Finansinspektionen med smidig sökfunktion
 • Bloggar – Från över 50 av Sveriges mest populära bloggare
 • Analyser – Från ett stort antal analyshus och banker
 • Riktkurser – Från ett stort antal analyshus och banker
 • Videos – Kvalitétsmaterial i rörlig format
 • Podcasts – De bästa börspoddarna inom finans
 • Intervjuer – Exklusiva med Sveriges duktigaste börsprofiler

Och mycket mer...

Om du använder vår gratis aktie app får du en automatisk pushnotis vid nyheter som rör dina bevakade bolag – allt för att du ska kunna ha stenkoll på börsen och dina favoritbolag varje dag!

Smidig aktie app – Bevaka dina favoritbolag och få pushnotis vid nyheter oavsett källa

En mycket uppskattad funktion (läs gärna våra många fina omdömen) är vår bolagsbevakning med automatisk pushnotis. I vår kostnadsfria aktie app kan du skapa bevakningar för dina favoritbolag/aktier och välja att få pushnotiser vid nya nyheter, omnämnande i blogginlägg och videoklipp eller vid ny rapporterad insynstransaktion – allt för att du inte ska missa några viktiga nyheter på marknaden!

Ladda hem bästa ekonomi- och aktie appen idag

Om du har iPhone/iOS kan du söka upp appen i App Store och om du har Android finner du appen i Google Play. Om du läser denna sida på din mobil kan du bara klicka på länkarna nedan så tar du dig vidare direkt till rätt sida för nedladdning av Börskollen-appen.

Ladda hem appen

Gör som över 250 000 andra och ladda ner Börskollen-appen idag – helt gratis!

Till iOS-appen Till Android-appen

Tips: Kom igång med bolagsbevakning i Börskollen på 3 minuter

Här följer en kort introduktion till hur du kommer igång med vår kostnadsfria aktie app som erbjuder smidiga funktioner, som till exempel bolagsbevakning med pushnotiser.

Appen erbjuder en del fördelar gentemot vår hemsida – nedan redogör vi för dessa samt hur du kommer igång med appen!

Skillnader i funktion mellan appen och hemsidan

Börskollen ”föddes” som en smidig ekonomi app för att samla börsnyheter samt skapa bolagsbevakningar och få automatiska pushnotiser vid nya händelser. Faktum är att det inte ens fanns någon hemsida under de första åren.

Som du säkert förstår är därför aktieappen att betrakta som ”basen” i vår tjänst, med bättre funktionalitet än vår hemsida. Vi har dock arbetat hårt med hemsidan på sistone; facelift, fler källor och bättre funktionalitet är några saker som kan nämnas!

Några fördelar med vår aktie app jämfört med att surfa på vår hemsida

I nuläget kan man skapa ett kontoinlogg endast om man har laddat ner vår app och där göra följande:

 • Skapa bolagsbevakningar; bevaka de bolag som du vill ha extra koll på - smidigt va?
 • Få automatiska pushnotiser vid nyheter; här kan du också välja vilka ”nyhetskategorier” som du vill ha notiser för (nyheter, blogginlägg, videos, insynshandel, pressmeddelanden osv).
 • "Snabbfiltrera" dina nyhetsflöden; på startsidan i appen, längst upp i det högra hörnet, kan du smidigt filtrera ditt flöde och slå av/på de olika nyhetskategorierna som du önskar.

Kom igång med Börskollen-appen i 3 enkla steg

 1. Ladda ner appen; detta gör enklast genom att söka på Börskollen direkt i App Store eller Google Play i din mobil.
 2. Skapa ett kontoinlogg; vi rekommenderar starkt att du även registrerar dig/skapar ett konto då detta krävs för att kunna skapa bolagsbevakningar samt få pushnotiser. Givetvis helt gratis!
 3. Skapa bolagsbevakningar; under "Upptäck" kan du söka fram de bolag som du vill bevaka genom att trycka på symbolen med hjärtat. Börskollens bolagsdatasbas består av samtliga noterade nordiska bolag, samt en del större och populära bolag utanför Norden (företrädesvis USA). Vi adderar också manuellt vissa onoterade bolag som vi bedömer kan vara av intresse eller som är på väg mot börsen, så att du smidigt kan följa deras IPO-resa.

Skräddarsy ditt flöde

Skräddarsy pushnotiser; under Bevakningar ser du vilka bolag som du har valt att bevaka. Om du klickar på symbolen med "kugghjulet" kan du skräddarsy för vilken typ av källor du önskar få pushnotiser. Om du klickar på bolagets namn får du även upp vår bolagssida där vi överskådligt samlar alla nyheter för bolaget i fråga (nyheter, insynshandel, videos, bloggar, pressmeddelanden osv).

Om något inte fungerar som det ska kan du i vissa fall behöva ändra dina allmänna inställningar för notiser i din mobil.

Våra populära nyhetsbrev; Du även välja om du vill prenumerera på våra populära nyhetsbrev där vi två gånger per vecka samlar de mest läsvärda och aktuella nyheterna. Du kan sen enkelt slå av/på denna funktion direkt i appen, under ”Min sida”.

Summering av bästa aktie appen 2024

Vi hoppas att du efter att ha läst denna artikel inte längre kan motstå vår grymma app! Om du stöter på någon form av problem, har någon fråga eller kanske saknar något bolag/aktie att bevaka hos oss så är du alltid välkommen att kontakta oss på [email protected].

4 till grymma aktieappar för investerare och traders

Utöver Börskollens nyhetsapp kommer man att behöva andra aktieappar för t.ex aktie- eller fondhandel, sparkonto, trading eller analys. Nedan rekommenderar vi de appar för respektive ändamål som vi själva använder och gillar lite extra!

Avanza/Nordnet – Bästa aktieapparna för långsiktigt sparande och investeringar

Om nätmäklaren Avanza

Avanzas hemsida lanserades den 1 september 2001. Då hade bara runt hälften av de svenska hushållen tillgång till internet. Det var också 2001 som HQ.se, Aktiespar Fondkommission och Avanza blev sammanslagna och tog just namnet Avanza. Därmed blev Avanza Sveriges största nätmäklare, med cirka 140 000 kunder. År 2012 hade antalet fördubblats och 10 år senare, 2022, har siffran vuxit till över 1,7 miljoner kunder.

Lanseringen av fonden Avanza Zero – en fond helt utan avgifter – år 2006 var en milstolpe i företaget. Fonden blev en snackis bland sparintresserade svenskar och många investerade i den. Såväl hemsida som mobilapp har sedan dess utvecklats med allt fler funktioner som ska underlätta för kunderna och bredda möjligheterna för investeringar.

Tips: Läs hela vår guide om gratisfonden Avanza Zero.

Det totala sparandet på Avanza uppgår idag till cirka 700 miljarder kr. Förutom att vara en bank för sparande, pensionssparande och placeringar, erbjuder Avanza även bolån. Utmärkelserna har under åren haglat över företaget, bland annat “Årets nöjdaste sparkunder” av Svenskt Kvalitetsindex (SKI) i 14 år i rad. Avanza-aktien är även noterad på Stockholmsbörsen.

Externa omdömen för Avanza app:
App Store: 4,6 / 5 (56 151 röster)
Google Play: 3,2 / 5 (7 320 röster)

Om nätmäklaren Nordnet

Nordnet såg ljuset redan 1996 och blev därmed en av de första nätmäklarna i Norden. År 2020 passerade företaget 1 miljon kunder. År 2022 hade den siffran vuxit till cirka 1,6 miljoner kunder med ett totalt sparande på 800 miljarder kr, vilket innebär att kundantalet snabbt vuxit de senaste åren. Nordnet AB blev noterat på Stockholmsbörsen år 2000 och fick sin banklicens 2002. Efter att ha etablerat sig på marknaderna i Tyskland och Luxemburg tog företaget sedan beslutet att fokusera enbart på de nordiska länderna.

Det skedde en intensiv utveckling av plattformen år 2017 och framåt, då Öhmangruppen och Nordic Capital blev nya ägare och bolaget avnoterades från börsen. Nordnet blev först med att införa direktinsättningar via Swish. Företaget lanserade även en ny app, introducerade courtagefri handel för aktier och breddade sitt erbjudande inom bolån.

I november 2020 noterades Nordnet återigen på börsen, den här gången på Large Cap-listan på Nasdaq Stockholm precis som Avanzas aktie. Nordnet har under åren mottagit priser som “Årets småföretagarbank” (Privata affärer 2019) och Finska Aktiesparares pris “Årets Börsmäklare” 2019. Liksom Avanza så erbjuder Nordnet sparande, pensionssparande och bolån, men även privatlån utan säkerhet. Nordnet driver även Shareville, en social plattform för alla deras kunder där det går att följa andras köp och sälj.

Externa omdömen för Nordnet app:
App Store: 4,3 / 5 (31 478 röster)
Google Play: 3,3 / 5 (20 876 röster)

IG – Bästa aktieappen för kortsiktig handel/trading

CFD- och tradingmäklaren IG erbjuder stora möjligheter för både privatinvesterare och professionella traders med sin imponerande app. Med ett brett utbud av tusentals handelsinstrument, konkurrenskraftiga spreadar, och en toppmodern tradingportal som inrymmer avancerad analys såväl som nyheter för världens alla marknader, är IG en kraft att räkna med för dig som har tänkt att satsa på kortsiktig handel.

Dess flexibilitet sträcker sig även till plattformsalternativ, där traders kan välja mellan flera alternativ. Appen fungerar som en fullskalig marknadsplats med alla nödvändiga verktyg inom räckhåll. Inte nog med det, IG är en reglerad marknadsplats i flera länder, vilket inte bara ger trovärdighet utan även cementerar deras plats som en erkänd global mäklare. Dessutom med stark närvaro i Sverige och svensk support!

Externa omdömen för IG:s app:
App Store: 4,6/5 (ca 2 000 omdömen)
Google Play: 4,0/5 (ca 19 000 omdömen)

TradingView – Bästa aktieappen för analys

Slutligen vill vi passa på att lyfta analysplattformen Tradingview som utmärker sig som ett enastående verktyg för aktieanalys, oavsett om du är nybörjare eller professionell investerare. Plattformen erbjuder användare en imponerande uppsättning funktioner, inklusive kraftfulla diagram, mångsidiga analysverktyg och smarta funktioner som gör den till ett ovärderligt verktyg för alla.

Tradingview ger användarna valet mellan en gratisplan och olika betalalternativ. Gratisplanen är idealisk för nybörjare som vill förstå grunderna i trading, medan betalalternativen är skräddarsydda för professionella traders som kräver avancerade verktyg för framgångsrik trading.

Externa omdömen för TradingViews app:
App Store: 4,9/5 (ca 207 000 omdömen)
Google Play: 4,6/5 (ca 477 000 omdömen)

Nyfiken på att börja analysera de globala världsmarknaderna såväl som enskilda aktier? Gör som oss på Börskollen, prova TradingViews kraftfulla analysplattform och ladda ner deras app!

FAQ – Frågor och svar om de bästa aktieapparna

Vilka är de bästa aktieapparna?

Om du frågar oss på Börskollen så kommer vi givetvis att rekommendera vår egen app :) Det är dock inte bara vi själva som tycker att appen är bra då den har laddats ner över en kvarts miljon gånger sedan start och med många och genomgående  mycket goda omdömen (läs mer på App Store och Google Play). För dig som vill ha stenkoll på nyhetsflöde som för börsen och specifika aktier är Börskollen helt enkelt ett väldigt smidigt val – dessutom helt gratis!

Utöver Börskollen behöver man givetvis också andra appar, lite beroende på vilka behov man har. Som sparare/investerare är nätmäklarnas appar nästan oundvikliga, där vi själva främst använder Avanza men också kan rekommendera deras huvudkonkurrent Nordnet. Båda tjänsterna är riktigt bra för investeringar i aktier/fonder, men även sparande på sparkonto, och viss grad av tillhörande analys.

För dig som också kommer att fokusera mer på kortsiktig handel (trading) som ställer högre krav på plattformen, orderläggning, teknisk analys och samt vill handla andra tillgångar än aktier (t.ex valutor, kryptovalutor, råvaror och index) kan det dock vara lönt att vända sig till en renodlad tradingmäklare och tradingapp. Det finns många aktörer att välja bland men vi rekommenderar där IG med stort urval av marknader, konkurrenskraftig prissättning, support på svenska och bra plattform för analys och handel.

Slutligen, för den som ställer riktigt höga krav och vill fördjupa sig mer inom avancerad analys (teknisk och fundamental) rekommenderar vi att kika på TradingView som är en mycket kraftfull plattform för avancerad analys av alla världens marknader.

Hur börjar man använda de bästa aktieapparna idag?

Börja med att klicka dig vidare för att läsa mer om apparna och se om de passar dina specifika behov. Du finner länkar till var och en längre upp på denna sida. Därefter är det enklast att du direkt via din smartphone går till App Store eller Google Play och söker upp den/de aktuella apparna för nedladdning till din telefon. Därefter brukar du behöva skapa konto för att kunna använda appen i fråga, och det skiljer sig lite beroende på app/tjänst dom du är intresserade av. Lycka till!

Faktagranskat innehållDen här artikeln är korrekturläst och faktagranskad av Kristoffer på Börskollen den 29 december 2023. Medarbetarna på Börskollen har lång erfarenhet av det aktuella ämnet.
Kristoffer   Medarbetare Börskollen
Kristoffer har ett brinnande intresse för ekonomi och börsen. I rollen som skribent har han tidigare erfarenhet av att ha jobbat på nischbank och inom Fintech samt verkat på börsen personligen större delen av sitt vuxna liv. Med ett stort intresse för ekonomi, motorer och börsen i synnerhet skriver han allt ifrån nyheter om privatekonomi och bilar till nischade artiklar om mer specifika aktier.

Du har läst

Bästa aktie appen i april 2024 – Börskollen och 4 andra grymma aktieappar som du inte klarar dig utan

Ladda ner vår populära kostnadsfria app för att få ännu bättre koll på börs, investeringar och ekonomi.