Vad är Börskollen? | Om oss & kontakt
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Om

Om Börskollen – alla börsnyheter samlade på ett ställe

Börskollen växte fram när några börsintresserade utvecklare sökte ett enklare sätt att ha "koll på börsen" och hålla sig uppdaterade i det stora nyhetsflödet som rör börsen, aktier och investeringar. Tjänsten har under åren utvecklats vidare och idag har Börskollen en egen redaktion som täcker av aktuella nyheter både brett och smalt!

Över en kvarts miljon nedladdningar av Börskollen-appen sedan start

Vår nyhetsapp finns för både iPhone och Android och har under åren laddats ner flitigt – med ett användarbetyg som är bland de bästa i branschen.

Redaktionen – vi som driver Börskollen idag

Börskollen grundades ursprungligen 2015 av Kristoffer och tre andra utvecklare, och idag drivs tjänsten av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand. Vi har båda stor erfarenhet av börsen, aktier, investeringar, privatekonomi, företagande och motor – ämnen som vi frekvent skriver nyheter om till Börskollens växande skara läsare.

Utmärkelser – Börskollen som företag

Börskollen innehar idag utmärkelsen "högsta kreditvärdighet". När det kommer till Bisnode och deras "Trippel A"-skala så innehar vi ett av dom högsta betygen: AA av totalt sex olika betyg.

Utöver det har vi även fått ett "guld-sigill" från UC där dom använder sig av ett system med betyg i form av tre olika sigill. De olika nivåerna är UC Guld som står för högsta kreditvärdighet och därtill finns det UC Silver och UC Brons.

Vi har även vunnit länets företagare i Stockholmsregionen och utsetts till branchvinnare inom kategorin Nyheter och media.

Börskollen – Tjänsten för dig som vill ha koll på börsen

Börskollen skapades med ambitionen att skapa ett enkelt verktyg som samlar och ger en bra överblick över det aldrig sinande flödet av nyheter för alla med intresse för börsen. Vi skriver om specifika aktier, investeringar i olika teman på eller vid sidan av börsen. Ofta väver vi även in nyheter om generell privatekonomi så som bolån och sparande samt motorrelaterade nyheter och andra ämnen som våra läsare gillar.

Tjänsten, som varje månad används av hundratusentals börsintresserade, är en kostnadsfri tjänst med de senaste nyheterna som rör börs, ekonomi och aktier. Utöver våra nyheter hittar du exempelvis insynshandel och blankning från Finansinspektionen men även bolagsanalyser och riktkurser från ett stort antal analyshus och banker, samt mycket mer än så! Allt för att underlätta för dig som börsintresserad att hålla dig uppdaterad om nyhetsflödet om börs och marknad i allmänhet och för dina favoritbolag/aktier i synnerhet.

Vi delar in vår tjänst i följande delar

Appen

För användning på mobilen rekommenderar vi dig att ladda ner vår gratis nyhetsapp som finns tillgänglig för både iOS och Android. Appen är uppdelad i olika nyhetsflöden: Populära, Senaste och Bevakningar. Därutöver finner du bland annat videoklipp, bloggar, pressmeddelanden och rapporterad insynshandel.

Vi rekommenderar också starkt att du registrerar dig i appen, då det ger dig en möjlighet att skräddarsy ditt nyhetsflöde efter personliga preferenser. Du väljer själv vilka typer av nyhetskällor du vill följa och kan skapa bevakningar för de bolag/aktier som du är mest intresserad – där du även kan välja att få pushnotiser vid nya aktie-/bolagsspecifika nyheter eller rapporterad insynshandel.

Appen kan stoltsera med ett av finansbranschens bästa betyg, 4,6 av 5, på Google Play och App Store, med tusentals användarbetyg. Här är vad några av våra användare säger om appen:

Klockren och enkel app för den som vill följa börsen och sina investeringar. Man kan slå på notiserna, luta sig tillbaka och ändå veta att man inte missar nåt. Sjukt skönt!
– Nyfiken ledare, 2023
Börskollen hjälper mig varje dag. Den innehåller allt man behöver för att vara uppdaterad om börsen och sina bolag. Bra pushnotiser för sina bevakningar. Enkelt att hitta information om bolag du funderar på att köpa. Den har nyheter, blankning, insider, mm…
– Stefan Olsson, 2023
Relevanta nyheter snabba uppdateringar och mycket bra funktioner i appen gör den helt överlägsen allt annat som finns idag.
– Bilhandlarn, 2023

Webben

För dator/desktop rekommenderar vi istället vår hemsida som är en mer begränsad version av vår tjänst. Nyhetsflödet är detsamma som i appen, men på vår hemsida kan du däremot (ännu) inte registrera dig som användare, eller skräddarsy ditt nyhetsflöde och skapa unika bolagsbevakningar men funkar fint för att läsa våra nyheter när du sitter vid datorn.

Nyhetsbrev

I våra nyhetsbrev väljer vi varje vecka ut de mest intressanta nyhetsuppslagen och blogginläggen som varvas med egna intervjuer, tävlingar etc.

Samtliga delar av tjänsten är helt gratis för dig som användare och vi förlitar oss istället på olika former av annonsintäkter – vilka är en förutsättning för att vi ska kunna tillhandahålla och vidareutveckla tjänsten för dig.

Sociala medier

Följ oss gärna via våra sociala medier där vi löpande uppdaterar med nyheter och ibland även arrangerar tävlingar med fina priser.

Twitter: @borskollen_news
Facebook: @borskollen
Instagram: @borskollen

Vill du att era nyheter syns i Börskollen?

Vi vill såklart att innehållet vi visar skall vara relevant och läsvärt för användaren. Med relevant menar vi nyheter relaterade till börsen som helhet, ekonomin och näringslivet eller kanske specifika bolag och branscher – innehåll som engagerar och kan komplettera vår egen redaktions flöde av nyheter.

Är du innehållsägare av nyheter (börs- eller ekonomisajt, bloggare, Youtube-feed eller dylikt) som du tror skulle passa bra in i Börskollens nyhetsmix är du givetvis välkommen att kontakta oss via e-post.

Redaktionell policy och personuppgiftshantering

Börskollen är en tjänst (hemsida och app) dedikerad till att erbjuda aktuell, innehållsrik och uppdaterad information om börsen, aktiemarknaden, investeringar och privatekonomi. Vårt engagemang för att förse våra läsare/användare med innehåll av högsta kvalitet utgår från vår redaktionella policy.

Denna policy och tillhörande arbetsprocess finns till för att säkerställa att vi lever upp till vår ambition om att skapa innehåll av högsta möjliga standard vad gäller trovärdighet, precision och neutralitet. Om du vill läsa mer om vårt redaktionella arbete så hittar du det i våra redaktionella policy.

För information om vår hantering av personuppgifter och våra användarvillkor hänvisar vi till vår Dataskyddspolicy och Cookiepolicy. Vid frågor eller oklarheter av något slag är du alltid välkommen att kontakta oss via e-post.

Börskollen i media


  • Börskollen utsågs till vinnare av Svenska SEO-priset 2022 inom kategorin "Finans & Försäkring".

Börskollen sponsrar

Börskollen sponsrar 19-årig skidtalang. Under säsongen 2023/2024 så sponsrar Börskollen skidåkaren Bosse Lövgren. Mer om det kan du läsa nedan.

Annonsering – nå ut till rätt målgrupp

Vi är en snabbväxande aktör inom finansiell nyhetsmedia med över 300 000 unika besökare/månad. Som annonsör når du en aktiv och investeringsvillig målgrupp inom börs och finans med extra fokus på noteringar och kapitalanskaffning.

Vi erbjuder att antal digitala format i olika former, så som banners, artiklar, nyhetsbrev, sociala medier etc för synlighet och kommunikation med våra användare/läsare!

För förslag eller frågor som rör samarbeten eller annonsering via Börskollen är du välkommen att kontakta oss via e-post så kan vi berätta mer om vår tjänst och hur möjligheterna kring annonsering ser ut.

Börskollen Sverige AB
Sjösavägen 8
124 55 Bandhagen
Sverige
Org.nr: 559236-5141
Email: [email protected]

Kontakta oss

Önskar du lämna feedback eller bara vill säga hej går det bra att kontakta oss via e-post på [email protected] alternativt skriva till oss via sociala medier (se ovan).