Vad är Börskollen? | Om oss & kontakt
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Om

Om Börskollen – Samlar alla börsnyheter på ett ställe

Börskollen växte fram efter att några börsintresserade utvecklare sökte ett enklare sätt att ha "koll på börsen" och hålla sig uppdaterade i det stora nyhetsflödet som rör börsen, aktier och investeringar.

Över 250 000 nedladdningar av Börskollen-appen sedan start!

Vår nyhetsapp finns för både iPhone och Android och har under åren laddats ner flitigt av våra användare – med genomgående mycket höga användarbetyg!

2000+ betyg på App Store och Google Play
Alla nyheter samlade på ett ställe
Skapa bevakningar av aktier
Pushnotis när något händer
Helt kostnadsfri

Vi som driver Börskollen idag

Börskollen grundades ursprungligen 2014/2015 av Kristoffer och tre andra utvecklare. Idag drivs tjänsten av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med ett stort intresse för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi!

Börskollens team består dessutom av ett antal samarbetspartners, konsulter och externa skribenter – samt givetvis alla de fantastiska providers som vi löpande hämtar nyheter ifrån!

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

VD / Affärsrelationer

[email protected]

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.


Vilka är Börskollen? "Tjänsten för dig som vill ha koll på börsen"

Börskollen är en kostnadsfri tjänst som samlar aktuella nyheter om börs, ekonomi och aktier från 110+ olika källor. Vi hämtar ekonominyheter och börsnyheter från Sveriges stora nyhetssajter och byråer så som Privata Affärer, Breakit, SvD Näringsliv, Finwire, Realtid, Aktiespararna, blogginlägg från över 50 av de mest populära ekonomibloggarna, videoklipp från Youtube, pressmeddelanden från Cision, MFN, GlobeNewswire och BeQuoted, bolagsanalyser och riktkurser från ett stort antal analyshus och banker, insynshandel och blankningspositioner från Finansinspektionen samt populära podcasts inom finans, ekonomi och aktier och sorterar i ett smidigt nyhetsflöde – allt för att underlätta för dig som börsintresserad att hålla dig uppdaterad om nyhetsflödet om börs och marknad i allmänhet och för dina favoritbolag/aktier i synnerhet.

Vi delar in vår tjänst i följande delar:

Appen

För användning på mobilen rekommenderar vi dig att ladda ner vår gratis nyhetsapp som finns tillgänglig för både iOS och Android. Appen är uppdelad i olika nyhetsflöden: Senaste, Populära och Bevakningar. Därutöver finner du bland annat videoklipp, bloggar, pressmeddelanden och rapporterad insynshandel.

Vi rekommenderar också starkt att du registrerar dig i appen, då det ger dig en möjlighet att skräddarsy ditt nyhetsflöde efter personliga preferenser. Du väljer själv vilka typer av nyhetskällor du vill följa och kan skapa bevakningar för de bolag/aktier som du är mest intresserad – där du även kan välja att få pushnotiser vid nya aktie-/bolagsspecifika nyheter eller rapporterad insynshandel.

Webben

För dator/desktop rekommenderar vi istället vår hemsida som är en mer begränsad version av vår tjänst. Nyhetsflödet är detsamma som i appen, men på vår hemsida kan du däremot (ännu) inte registrera dig som användare, eller skräddarsy ditt nyhetsflöde och skapa unika bolagsbevakningar.

Nyhetsbrev

I våra nyhetsbrev väljer vi varje vecka ut de mest intressanta nyhetsuppslagen och blogginläggen som varvas med egna intervjuer, tävlingar etc.

Samtliga delar av tjänsten är helt gratis för dig som användare och vi förlitar oss istället på olika former av annonsintäkter – vilka är en förutsättning för att vi ska kunna tillhandahålla och vidareutveckla tjänsten.

Sociala medier

Följ oss gärna via våra sociala medier där vi löpande uppdaterar med nyheter och ibland även arrangerar tävlingar med fina priser.

Twitter: @borskollen_news
Facebook: @borskollen
Instagram: @borskollen

Annonsering – Nå ut till rätt målgrupp

Vi är en snabbväxande aktör inom finansiell nyhetsmedia med 200 000+ unika besökare/månad. Som annonsör når du en aktiv och investeringsvillig målgrupp inom börs och finans med extra fokus på noteringar och kapitalanskaffning.

Vi erbjuder att antal digitala format i olika former, så som banners, native/artiklar, eDR/nyhetsbrev, sociala medier etc) för synlighet och kommunikation med våra användare/läsare!

För förslag eller frågor som rör samarbeten eller annonsering via Börskollen är du välkommen att kontakta oss via e-post så kan vi berätta mer om vår tjänst och hur möjligheterna kring annonsering ser ut.

Börskollen Sverige AB
Sjösavägen 8
124 55 Bandhagen
Sverige
Org.nr: 559236-5141
Email: [email protected]

Vill du att era nyheter syns i Börskollen?

Vi vill såklart att innehållet vi visar skall vara relevant och läsvärt för användaren. Med relevant menar vi nyheter relaterade till börsen som helhet, ekonomin och näringslivet eller kanske specifika bolag och branscher. Är du innehållsägare av nyheter (börs- eller ekonomisajt, bloggare, Youtube-feed eller dylikt) som du tror skulle passa bra in hos Börskollen är du givetvis välkommen att kontakta oss via e-post.

Personuppgiftshantering och användarvillkor

För information om vår hantering av personuppgifter och våra användarvillkor hänvisar vi till vår Dataskyddspolicy och Cookiepolicy. Vid frågor eller oklarheter av något slag är du alltid välkommen att kontakta oss via e-post.

Börskollen i media


  • Börskollen utsågs till vinnare av Svenska SEO-priset 2022 inom kategorin "Finans & Försäkring".

Börskollen sponsrar

Börskollen sponsrar 19-årig skidtalang. Under säsongen 2023/2024 så sponsrar Börskollen skidåkaren Bosse Lövgren. Mer om det kan du läsa nedan.

Kontakta oss

Önskar du lämna feedback eller bara vill säga hej går det bra att kontakta oss via e-post på [email protected] alternativt skriva till oss via sociala medier (se ovan).