Vinnare & Förlorare börsen idag | Stockholmsbörsens bästa/sämsta aktier
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Vinnare och förlorare på börsen idag – Stockholmsbörsens vinnare och förlorare just nu

På denna sida presenterar vi dagens vinnare och förlorare på börsen. Informationen hjälper dig att snabbt få en överblick över de senaste trenderna på Stockholmsbörsen. Vi vet hur snabbt marknaden kan ändras och hur viktigt det är att hålla sig uppdaterad.

Därför har vi sammanställt ett antal summeringar som hjälper dig att enkelt följa de stora vinnarna och förlorarna på börsen idag.

Vinnare och förlorare börsen idag

Denna graf visar dels aktier med ovanligt hög aktivitet och dels aktier som har gått upp respektive ner mest intradag.

Heatmap – Fler vinnare och förlorare på Stockholmsbörsen just nu

Denna heatmap hjälper dig att se vilka bolag som är vinnare respektive förlorare på Stockholmsbörsens Large Cap-lista just nu. Ju mer intensiv en färg är desto starkare är rörelsen i aktien.

Stockholmsbörsen just nu – OMXSPI (OMX Stockholm PI)

I grafen nedan kan du se hur Stockholmsbörsens breda index utvecklas idag.

Därför är dagens vinnare och förlorare intressanta för investerare

När du investerar i aktier är det värdefullt att ha en uppfattning om dynamiken på marknaden. Genom att se vilka som är dagens vinnare och förlorare på börsen får du en snabb översikt över vilka aktier eller sektorer som presterar bäst respektive sämst. Denna information kan vara värdefull att titta på när du fattar beslut om att köpa, sälja eller behålla ett innehav.

Fatta välgrundade beslut

En av de största fördelarna med att följa vilka aktier som går bättre respektive sämre är att du får en helhetsbild. Det är lätt att falla för det psykologiska fenomenet “FOMO” (Fear Of Missing Out), det vill säga att en rädsla för att missa en rörelse infinner sig. Detta gäller särskilt när en aktie eller sektor gör en stark positiv rörelse. Men genom att förstå marknadens bredd och djup kan du som investerare undvika att agera impulsivt. När du har ett helhetsperspektiv kan du enklare fatta beslut baserade på en mer komplett bild av marknadssentimentet.

Identifiera trender

Det är också fördelaktigt att identifiera vinnare och förlorare på Stockholmsbörsens olika listor Large Cap, Mid Cap respektive Small Cap av andra skäl. Till exempel kan denna information hjälpa dig att identifiera de övergripande trenderna på marknaden. Utifrån dessa kan du utveckla eller anpassa din investeringsstrategi.

Hantera risk

Förståelsen för vilka aktier eller sektorer som inte presterar väl är också användbar för riskhantering. Du kan se tecken på att det kanske är dags att omvärdera vissa investeringar och kanske även diversifiera portföljen för att minska bolagsrisken.

För- och nackdelar med att följa denna information


Fördelarna med att följa informationen om vinnare och förlorare på börsen idag är att du:

  • Får en snabb överblick. Det går fort att få en känsla för hur marknaden mår.
  • Kan identifiera möjligheter. Bland vinnarna kan du hitta sektorer eller enskilda aktier som är på uppgång och därigenom identifiera bra investeringsmöjligheter.
  • Kan undvika risker. Genom att hålla ett öga på förlorarna kan du eventuellt undvika dåliga investeringar eller sälja av dina befintliga positioner i tid.

De potentiella nackdelarna med att aktivt följa denna information är att du:

  • Kan tänka alltför kortsiktigt. Det finns en risk att du fokuserar för mycket på kortsiktiga rörelser och inte ser den långsiktiga bilden.
  • Riskerar att agera impulsivt. Uppgifterna om vinnare och förlorare kan framkalla starka känslor samt leda till att du agerar impulsivt.
  • Inte ser en helhetsbild. Graferna på denna sida ger inte hela bilden av en akties eller sektors underliggande skick eller potential. Du bör göra en mer omfattande analys för att kunna fatta ett välgrundat investeringsbeslut.

Fler frågor och svar om vinnare och förlorare på börsen idag

Vad betyder färgerna på er heatmap?

På heatmapen från TradingView används gröna fält för att indikera aktier som gör en positiv rörelse, medan röda fält indikerar negativ rörelse. Färgintensiteten kan hjälpa dig att identifiera vinnare respektive förlorare på Stockholmsbörsens Large Cap-lista.

Presenterar nätmäklare som Avanza vinnare och förlorare på börsen?

Ja, utöver graferna på denna sida finns det även andra sajter där du kan ta del av liknande information. Till exempel presenteras även vinnare förlorare Avanza och andra nätmäklare.

Hur kan jag använda denna information för att fatta investeringsbeslut?

Informationen på denna sida är tänkt att ge en översikt av den aktuella aktiviteten på marknaden. Tänk på att denna information inte bör ses som finansiell rådgivning. Du bör alltid göra din egen analys och fatta välgrundade investeringsbeslut.

Aktietips

Visa fler

Populära ekonominyheter

Nyhetsbrev

Trendande bolagsbevakningar idag

LandAktieBransch
NvidiaElektronik & Tillverkning
SaabMilitär & Försvar
InvestorInvestmentbolag
AppleDatorer & Hårdvara
MicrosoftAffärs- & IT-System
EvolutionBetting & Casino
HexatronicElektroniska komponenter
SSABGruv - Industrimetaller
NIBE IndustrierInstallation & VVS
Prisma Properties
Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader