Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Cellnex drar tillbaka bud på Deutsche Telekoms mastenhet, KKR-konsortium trolig köpare

Spanska Cellnex uppger sig ha dragit tillbaka sitt bud om att köpa Deutsche Telekoms mastenhet. Detta krattar vägen för ett KKR-lett konsortium att kliva in som nya ägare i en affär värd 18 miljarder euro, motsvarande 191,3 miljarder kronor, rapporterar Reuters med hänvisning till källor.

Deutsche Telekom drog igång auktionsprocessen för enheten, som formellt heter Deutsche Funkturm, i april. Om denna säljs till ovannämnda pris kommer det att motsvara årets största företagsaffär i Tyskland, och den näst största i Europa efter uppköpet av italienska infrastrukturbolaget Atlantia för 58 miljarder euro.

I KKR-konsortiet ingår också de amerikanska investeringsfirmorna Global Infrastructure Partners och Stonepeak.

Deutsche Telekom och KKR har avböjt att kommentera.

https://www.reuters.com/business/media-telecom/cellnex-withdraws-offer-buy-stake-deutsche-telekoms-unit-2022-07-13/

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Deutsche Telekom

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Deutsche Telekom

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt