Kryptovaluta | Prisgrafer & aktuella nyheter - Börskollen

2 min lästid

Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.
Kryptovaluta

Kryptovaluta som investering – Prisgrafer och aktuella nyheter

Sidans innehåll

Intresset för att investera i kryptovaluta, som exempelvis Bitcoin och Ethereum, är rekordstort och på senare tid har man dessutom kunnat läsa om ett tilltagande intresse från större institutionella investerare och bredare acceptans.

Åsikterna går kraftigt isär om huruvida kryptovalutor är en enorm bubbla eller en “safe heaven” som kommer att ersätta guldets plats i en framtida allt mer digitaliserad värld. Nedan finner du aktuella priser för Bitcoin, Ethereum och många andra kryptovalutor samt nyheter relaterade till marknaden för kryptovalutor och även bolag som är exponerade mot dessa.

Tips: Du kan även ladda ner vår gratis nyhetsapp och följa nyhetsflödet för krytomarknaden som helhet. För mer inspiration rekommenderar vi också vårt populära nyhetsbrev med 50.000 prenumeranter!

Överblick – Bitcoins historia och viktiga milstolpar

Här har TradingView samlat alla historiska händelser som varit mer eller mindre kurspåverkande för kryptovalutan Bitcoin under hela dess existens. Det är visualiserat på ett väldigt snyggt sätt där du kan ta dig tillbaka i tiden och även fördjupa dig om respektive händelse. Ett roligt sätt att fördjupa sig mer om Bitcoin i allmänhet och dess kursrörelser i synnerhet.

Se historien om Bitcoin hos TradingView

Analysera kryptovalutor kostnadsfritt med analysplattformen TradingView

Med den kostnadsfria (nåväl, det finns betalversion också) analysplattformen TradingView kan du se aktuella priser för alla världens kryptovalutor samt se kursgrafer, viktiga nyheter och göra teknisk analys.

Ny kryptopodd – Dom kallar oss krypto

Vi kan också passa på att tipsa om podcasten "Dom kallar oss krypto", där du finner många inspirerande avsnitt med djupdykning inom kryptovärlden samt aktuella gäster. Här finns mycket matnyttigt för dig som vill lära dig mer.

Video – Lär dig mer om kryptovalutor

I videon från EFN diskuteras bland annat risker, hållbarhet och investeringsmöjligheter knutna till investering i kryptovalutor. Du får bland annat svar på följande frågor:

1) Vad är en kryptovaluta?
2) Hur ska man förhålla sig till klimatpåverkan när det kommer till kryptovalutor?
3) Vad är värdet i krypto?

Video – Så fungerar blockchain

Relaterat till områden har EFN också spelat in ett kort, men sevärt klipp om blockchain.

Blockchain-tekniken används för att lagra olika typer av information digitalt. Den har många användningsområden, men det mest kända är kanske just kryptovalutan Bitcoin.

Tekniken bygger på att block av information länkas samman och bildar en kedja. Om informationen i ett block ändras bryts kedjan och den blir ogiltig. Med hjälp av ett nätverk av datorer lagras informationen på flera ställen. En dator i nätverket kallas node. Om en ogiltig version av kedjan dyker upp finns den gamla versionen kvar på de andra datorerna i nätverket.

Några av noderna arbetar med att lägga till nya block i kedjan och kallas då även för miners. Mining kräver enorma mängder tid, energi och datakraft. Den som lägger till ett block i kedjan får betalt, till exempel i form av nya Bitcoin. Informationen i blocken kan vara vad som helst. Det kan vara finansiella transaktioner, men också valröster eller medicinska journaler. Se hela klippet nedan.

Tips: Om du är mer intresserade av traditionella valutor och vill lära dig mer om valutamarknaden tipsar vi om vår sida för valuta.

Aktuella prisgrafer och nyheter för kryptovalutor

Nedan finner du aktuella priser och prisgrafer för en stor mängd kryptovalutor samt nyheter som rör marknader för krypto.

Visa hela texten ▼

Nyheter om bitcoin och andra kryptovalutor

Oj, här var det tomt. Prova ladda om sidan.