Kryptovaluta | Prisgrafer & aktuella nyheter - Börskollen

Kryptovaluta som investering – Prisgrafer och aktuella nyheter

Sidans innehåll

Intresset för att investera i kryptovaluta, som exempelvis Bitcoin och Ethereum, är rekordstort och på senare tid har man dessutom kunnat läsa om ett tilltagande intresse från större institutionella investerare och bredare acceptans.

Åsikterna går kraftigt isär om huruvida kryptovalutor är en enorm bubbla eller en “safe heaven” som kommer att ersätta guldets plats i en framtida allt mer digitaliserad värld. Nedan finner du aktuella priser för Bitcoin, Ethereum och många andra kryptovalutor samt nyheter relaterade till marknaden för kryptovalutor och även bolag som är exponerade mot dessa.

Överblick – Bitcoins historia och viktiga milstolpar

Här har TradingView samlat alla historiska händelser som varit mer eller mindre kurspåverkande för kryptovalutan Bitcoin under hela dess existens. Det är visualiserat på ett väldigt snyggt sätt där du kan ta dig tillbaka i tiden och även fördjupa dig om respektive händelse. Ett roligt sätt att fördjupa sig mer om Bitcoin i allmänhet och dess kursrörelser i synnerhet. Se historien om Bitcoin hos TradingView

Video – Bitcoinspecial med Eric Wall

Eric Wall, investeringschef på kryptovalutafonden Arcane Assets, svarar på frågor om nuläget och framtiden för bitcoin och andra kryptovalutor i en uttömmande intervju med EFN.

Frågor som tas upp i intervjun:

  • Varför är priset på bitcoin så volatilt?
  • Hur ska man tänka som småsparare?
  • Har bitcoin fått en särställning bland kryptovalutorna?
  • Håller bitcoin på att bli ett digitalt guld?
  • Vad händer med bitcoin när en innehavare dör?
  • Hur kan reglering påverka bitcoin och andra kryptovalutor?
  • Hur ska man värdera bitcoin?

Video – Så fungerar blockchain

Relaterat till områden har EFN också spelat in ett kort, men sevärt klipp om blockchain.

Blockchain-tekniken används för att lagra olika typer av information digitalt. Den har många användningsområden, men det mest kända är kanske just kryptovalutan Bitcoin.

Tekniken bygger på att block av information länkas samman och bildar en kedja. Om informationen i ett block ändras bryts kedjan och den blir ogiltig. Med hjälp av ett nätverk av datorer lagras informationen på flera ställen. En dator i nätverket kallas node. Om en ogiltig version av kedjan dyker upp finns den gamla versionen kvar på de andra datorerna i nätverket.

Några av noderna arbetar med att lägga till nya block i kedjan och kallas då även för miners. Mining kräver enorma mängder tid, energi och datakraft. Den som lägger till ett block i kedjan får betalt, till exempel i form av nya Bitcoin. Informationen i blocken kan vara vad som helst. Det kan vara finansiella transaktioner, men också valröster eller medicinska journaler. Se hela klippet nedan.

Aktuella prisgrafer för alla kryptovalutor

Visa hela texten ▼
En investering i värdepapper innebär alltid en risk. En investering kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka ditt investerade kapital. Sidan innehåller annonslänkar till samarbetspartners.

Nyheter om bitcoin och andra kryptovalutor

Oj, här var det tomt. Prova ladda om sidan.