Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

2 min lästid

Daniel har ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap.Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.
Populära nyheter
Kryptovaluta

Kryptovaluta som investering – Prisgrafer och aktuella nyheter

Sidans innehåll

Intresset för att investera i kryptovaluta, som exempelvis Bitcoin och Ethereum, är rekordstort och på senare tid har man dessutom kunnat läsa om ett tilltagande intresse från större institutionella investerare och bredare acceptans.

Åsikterna går kraftigt isär om huruvida kryptovalutor är en enorm bubbla eller en “safe heaven” som kommer att ersätta guldets plats i en framtida allt mer digitaliserad värld. Nedan finner du aktuella priser för Bitcoin, Ethereum och många andra kryptovalutor samt nyheter relaterade till marknaden för kryptovalutor och även bolag som är exponerade mot dessa.

Bra val för trading med svensk support
Världsledande CFD-mäklare med prisbelönt tradingapp
Handla över 17 000 instrument
Gratis att öppna konto (även demokonto)
KOM IGÅNG!79% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos den här leverantören

Överblick – Bitcoins historia och viktiga milstolpar

Här har TradingView samlat alla historiska händelser som varit mer eller mindre kurspåverkande för kryptovalutan Bitcoin under hela dess existens. Det är visualiserat på ett väldigt snyggt sätt där du kan ta dig tillbaka i tiden och även fördjupa dig om respektive händelse. Ett roligt sätt att fördjupa sig mer om Bitcoin i allmänhet och dess kursrörelser i synnerhet.

Se historien om Bitcoin hos TradingView

Här kan du också se en graf över Bitcoins dominans som den största av alla kayptovalutor.

Analysera kryptovalutor kostnadsfritt med analysplattformen TradingView

Med den kostnadsfria (nåväl, det finns betalversion också) analysplattformen TradingView kan du se aktuella priser för alla världens kryptovalutor samt se kursgrafer, viktiga nyheter och göra teknisk analys.

Ny kryptopodd – Dom kallar oss krypto

Vi kan också passa på att tipsa om podcasten "Dom kallar oss krypto", där du finner många inspirerande avsnitt med djupdykning inom kryptovärlden samt aktuella gäster. Här finns mycket matnyttigt för dig som vill lära dig mer.

Video – Lär dig mer om kryptovalutor

I videon från EFN diskuteras bland annat risker, hållbarhet och investeringsmöjligheter knutna till investering i kryptovalutor. Du får bland annat svar på följande frågor:

1) Vad är en kryptovaluta?
2) Hur ska man förhålla sig till klimatpåverkan när det kommer till kryptovalutor?
3) Vad är värdet i krypto?

Video – Så fungerar blockchain

Relaterat till områden har EFN också spelat in ett kort, men sevärt klipp om blockchain.

Blockchain-tekniken används för att lagra olika typer av information digitalt. Den har många användningsområden, men det mest kända är kanske just kryptovalutan Bitcoin.

Tekniken bygger på att block av information länkas samman och bildar en kedja. Om informationen i ett block ändras bryts kedjan och den blir ogiltig. Med hjälp av ett nätverk av datorer lagras informationen på flera ställen. En dator i nätverket kallas node. Om en ogiltig version av kedjan dyker upp finns den gamla versionen kvar på de andra datorerna i nätverket.

Några av noderna arbetar med att lägga till nya block i kedjan och kallas då även för miners. Mining kräver enorma mängder tid, energi och datakraft. Den som lägger till ett block i kedjan får betalt, till exempel i form av nya Bitcoin. Informationen i blocken kan vara vad som helst. Det kan vara finansiella transaktioner, men också valröster eller medicinska journaler. Se hela klippet nedan.

Tips: Om du är mer intresserade av traditionella valutor och vill lära dig mer om valutamarknaden tipsar vi om vår sida för Valutor.

1000+ betyg på App Store och Google Play
Alla nyheter samlade på ett ställe
Skapa bevakningar av aktier
Pushnotis när något händer
Helt kostnadsfri

Aktuella prisgrafer och nyheter för kryptovalutor

Nedan finner du aktuella priser och prisgrafer för en stor mängd kryptovalutor samt nyheter som rör marknader för krypto.

Visa hela texten ▼

Nyheter om Bitcoin (₿) och andra kryptovalutor

Oj, här var det tomt just nu.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.