Bytedance tredubblade rörelseförlusten under 2021 - WSJ
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Bytedance tredubblade rörelseförlusten under 2021 - WSJ

Bytedance

Kinesiska teknikjätten Bytedance, som bland annat ligger bakom populära appen TikTok, såg sin rörelseförlust mer än tredubblas förra året till över 7 miljarder dollar. Det rapporterar Wall Street Journal.

Förlusten kommer efter att bolaget spenderat mycket pengar för att fortsätta sin snabba tillväxt. Bolaget gjorde dock en rörelsevinst under första kvartalet i år, enligt en finansiell rapport som delats med anställda.

Vinsten i första kvartalet tyder på att bolaget nu kan vara på väg att vända till vinst efter år av stora förluster, skriver WSJ.

Bolaget är privat och offentliggör inte resultaten. Rapporten som skickades till anställda i augusti omfattar åren 2020, 2021 och första kvartalet 2022.

Rapporten visar att bolaget fyller på med likvida medel och andra investeringar. Nettoresultatet tyngs dock av tiotals miljarder dollar i orealiserade marknadsförluster på konvertibla värdepapper.

Nettoförlusten var 84,9 miljarder dollar år 2021, en ökning med 87 procent, på grund av bokföring av förluster på investeringar. Intäkterna ökade med 80 procent till 61,7 miljarder dollar. Kostnader för försäljning uppgick till 27,4 miljarder dollar, en ökning om 79 procent.

Intäkterna för det första kvartalet i år uppgick till 18,3 miljarder dollar, en ökning om 54 procent. Nettoförlusten var 4,7 miljarder dollar, en minskning om 84 procent.

Företaget har lagt planerna om en börsnotering på is. Wall Street Journal rapporterade förra månaden att bolaget även erbjöd sig att köpa tillbaka aktier från investerare till en värdering om 300 miljarder dollar.

https://www.wsj.com/articles/tiktok-parent-bytedance-sees-losses-swell-in-push-for-growth-11665071238

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om ByteDance

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien ByteDance

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt