Mendus kommer presentera utsikterna för vididencel-programmet i eftermiddag
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Mendus kommer presentera utsikterna för vididencel-programmet i eftermiddag

Forskningsbolaget Mendus kommer att hålla ett investerarmöte idag med start klockan 15 då man kommer att presentera utsikterna för vididencel-programmet och nästa steg för utvecklingen. Bolaget kommer också att ge en allmän verksamhetsuppdatering.

"De positiva data vi rapporterat från ADVANCE II-studien data ger oss en unik möjlighet att utveckla vididencel inom AML", säger Erik Manting, vd för Mendus, i en kommentar.

Han fortsätter.

"De första stora stegen har tagits i samarbetena med ALLG och NorthX Biologics och vi är uppmuntrade av den positiva återkopplingen från FDA på de viktigaste frågorna som rör klinisk utveckling i sen fas och storskalig tillverkning av vididencel. Den potentiella stora effekten av vididencel som ett nytt alternativ för underhållsbehandling av AML-patienter är det som driver oss i förberedelserna för en global registreringsstrategi."

AML är akut myeloisk leukemi. Vididencel utvecklas som en underhållsbehandling av AML och tillgodoser det medicinska behovet som finns att förlänga sjukdomsfri och total överlevnad efter initial kemoterapi. Mendus presenterade positiva överlevnadsdata från den kliniska fas 2-studien ADVANCE II vid årsmötet för American Society for Hematology i december förra året.

Forskningsbolaget förbereder en global registreringsstrategi för vididencel som en ny underhållsbehandling av AML. Det svenska bolaget har erhållit positiv återkoppling från amerikanska FDA avseende de viktigaste frågorna relaterade till klinisk utveckling i sen fas av vididencel i AML, inklusive de föreslagna stegen mot storskalig tillverkning. Mendus har vidare säkrat en tillverkningsallians med NorthX Biologics, vilket också är viktigt för bolaget.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Mendus

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Mendus

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt