Outokumpu slutför första fas av strategi i förtid, uppdaterar finansiella mål
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Outokumpu slutför första fas av strategi i förtid, uppdaterar finansiella mål

Finländska ståltillverkaren Outokumpu har slutfört den första fasen av sin strategi i förtid. Det framgår av ett pressmeddelande.

Den första fasen syftade till att minska företagsrisken samt stärka balansräkningen. Därför var kostnads- och kapitaldisciplin i fokus, liksom en förbättring av det kommersiella utförandet.

“Företaget har gjort betydande framsteg inom alla områden och genomförandet av strategin har gått snabbare än planerat. Outokumpu har redan uppnått båda sina finansiella mål, en förbättring av löpande ebitda på 250 miljoner euro och en nettoskuld i förhållande till ebitda på under 3,0”, heter det.

Outokumpu går nu in i andra fasen som ska vara avslutad tills 2025. Dess tre prioriteringsområden är hållbarhet, tillväxt genom produktivitet och kundorienterade styrning.

Bolaget uppdaterar också sina finansiella mål inför andra fasen. Man siktar nu på att nettoskulden i förhållande till ebitda är under 1,0 gånger under normala marknadsförhållanden, att ebitda ska förbättras med 200 miljoner euro i löpande takt samt att kapitalutgifterna kommer uppgå till 600 miljoner euro över kommande tre år. Bolaget planerar också att ha en stabil och växande utdelning.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Outokumpu

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Outokumpu

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt