Delårsrapport januari - juni 2022 - Börskollen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Pressmeddelande

Delårsrapport januari - juni 2022

Det andra kvartalet var fortsatt hektiskt, då bolaget och dess medarbetare fortsatte att anpassa sig till kriget i Ukraina och till den svåra globala ekonomiska miljön. Vi har gjort stora framsteg vad gäller omlokaliseringen av våra medarbetare och takten i omlokaliseringen ökade månad för månad under andra kvartalet,” säger Vlad Suglobov, VD på G5 Entertainment. Som vi redogjort för tidigare, ökade vi våra investeringar i användarförvärv (UA) för att stimulera till en snabbare tillväxt i intäkterna för Sherlock. Företagets UA-utgifter räknat i procent av intäkterna steg till 35 procent när vi satsade på tillväxt i Sherlocks publik. Satsningen på Sherlock hjälpte till att öka spelets MAU och MPU, det vill säga organiska nedladdningar och konverteringar (se de medföljande diagrammen). Som ett resultat av strategin blev Sherlock vårt bästa spel sett till intäkter från Apple och Google, spelet motsvarar nu 19,5 procent av våra nettointäkter jämfört med 7,4 procent i det andra kvartalet föregående år. Totalt växte den nya generationens spel, spel som är lanserade från 2019, med 24 procent på årsbasis och 5 procent sekventiellt. Räknat i dollar växte den nya generationens spel 6 procent och var oförändrade jämfört med första kvartalet, vilket är ett starkt resultat med tanke på säsongsvariationen samt valutaeffekterna. G5 avslutade årets andra kvartal med en stark kassa, detta efter att ha betalat ut den högsta utdelningen i företagets historia. Bolaget är fortsatt lönsamt, har positivt kassaflöde och inga skulder. Under resten av året kommer UA-utgifterna att återgå till ett normalt intervall, och vi förväntar oss att valutasituationen kommer att förbättras. Vi förväntar oss också att lönsamheten återhämtar sig till normala nivåer och att marknaden för mobilspel tar fart under sista kvartalet 2022 och första kvartalet 2023.”

april - juni 2022

  • Intäkter för perioden var 343,5 (337,0) MSEK, en ökning med 2 procent jämfört med samma period 2021. Mätt i USD minskade intäkterna med 13 procent jämfört med föregående år.
  • Bruttomarginalen ökade till 66 (59) procent eftersom en större andel av intäkterna kommer från egna spel och lägre butiksavgifter, främst från Microsoft.
  • Rörelseresultatet för perioden var 1,0 (43,2) MSEK. Rörelseresultatet var kraftigt påverkat av ökade kostnader för användarförvärv för Sherlock, vilket kommunicerades i delårsrapporten för jan-mar 2022. Kostnader för användarförvärv som andel av intäkterna ökade temporärt till 35 procent jämfört med 20 procent i föregående kvartal.
  • Resultat efter skatt uppgick till -2,6 (40,2) MSEK.
  • Resultat per aktie för perioden, före utspädning, var -0,31(4,67) SEK.
  • Kassaflödet uppgick till 33,9 (-45,1) MSEK.
  • Genomsnittligt antal Monthly Active Users (MAU) uppgick till 6,4 miljoner, en minskning med 5 procent jämfört med samma period föregående år. Genomsnittligt antal Daily Active Users (DAU) var 1,8 miljoner, en ökning med 1 procent jämfört med samma period 2021. Antalet genomsnittliga Monthly Unique Payers (MUP) var 183,9 tusen, en minskning med 9 procent och genomsnittlig Monthly Average Gross Revenue Per Paying User (MAGRPPU) uppgick till 64,1 USD, en minskning med 3 procent jämfört med samma period föregående år.

Informationen är sådan som G5 Entertainment AB är skyldigt att offentliggöra enligt lag (2007:528) om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2022-08-11 07:00 CET.

Bifogade filer

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om G5 Entertainment

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien G5 Entertainment

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.