Börskollen-intervju med “aktienörden”, poddaren och börsprofilen Investacus
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Börskollen-intervju med “aktienörden”, poddaren och börsprofilen Investacus

Börskollen-intervju

I denna intervju får du lära känna börsprofilen Investacus Saverajus - bekant för många via Twitter, sin blogg och inte minst den populära podcasten Game of Stocks! Vi får veta mer om hans resa inom börsens värld, vilket mindset han anser är viktigt för att utvecklas och den mycket konkreta målsättningen om att nå 14,4 MSEK i förmögenhet! Detta vill du inte missa!

Hej Investacus. Riktigt kul att få intervjua dig. Kan du inleda med att kort berätta lite allmänt om vem du är och din bakgrund för våra läsare.

Hej! Riktigt kul att få frågan om en intervju!

Jag är en 28-årig dalkarl (det heter mas eller dalkarl, inte dalmas det säger vi bara för att vi ork int) och ungkarl som bor i Stockholm. By day jobbar jag som Overhead Controller på ett läkemedelsbolag inom Danone-koncernen, by night driver jag podcasten Game of Stocks, bloggen Investacus.com, mitt egna bolag, och är ledamot i Unga Aktiesparares förbundsstyrelse. På fritiden jag har över så spenderar jag ofta den med att kolla på serier, filmer, kampsport, träning, och leva foodielivet.

Det låter som att du har fullt upp :). Låt oss spola tillbaka bandet lite, hur väcktes intresset för aktier och investeringar från första början?

Men som med allt så ska man älska resan till målet och inte målet i sig själv för då kommer man aldrig bli lycklig.

Jag visste rätt tidigt i livet att man blir inte rik genom att bara jobba då jag har kollat på mina föräldrar som har jobbat hela livet som egenföretagare inom sina skrån och varit bäst betalda i Sverige inom sina skrån (inte haft en fattig uppväxt på något sätt vill jag tillägga). Sen kände jag mig själv tillräckligt bra för att veta att jag inte kommer kunna uppfinna något som skulle ta mig till den nivån av förmögenhet som jag vill (och dessutom är det en enorm risk i det att bara göra det för pengarna). Då fanns det en sak kvar att göra och det var att förvalta kapitalet så framgångsrikt att jag når den förmögenhetsnivå som jag vill nå. Investeringar passar också mig som person då jag är nyfiken, alltid har gillat siffror och hur de förklarar världen, har haft lätt att ta till mig ny information och lynne gällande pengar som passar investeringar.

Det roliga är att allt detta bottnar i att jag reflekterade över hur jag ville ha mitt liv på gymnasiet och jag kom fram till att jag vill träna, upptäcka världen och lära mig nya saker. Men det jag inte kom på var ett jobb som jag skulle få betalt för, så jag behövde hitta ett sätt att få ihop pengar så att jag kan välja min tid själv genom att ha en tillräckligt stor pengapåse. Det roliga är att investeringar uppfyller en av dessa (lära mig nya saker) medans träning och upptäcka världen håller mig skärpt och ger perspektiv. Så i jakten på att få ihop tillräckligt mycket pengar för att kunna leva det liv jag vill ha kan jag har snubblat in på det liv jag vill ha utan att behöva få ihop den pengapåse jag trodde jag behövde för att leva det livet.

Men som med allt så ska man älska resan till målet och inte målet i sig själv för då kommer man aldrig bli lycklig. Livet har något konstigt sätt att lösa såna här saker av sig själv.

Du kan läsa mer om hur resan har gått till här.

Låt oss ha ovanstående som utgångspunkt och sen sakta med säkert spola oss framåt, steg för steg. Kan du berätta lite mer om din utvecklingsresa inom börsen/investeringar, hur du gick från att vara “nyväckt” till att idag vara en avsevärt mycket mer erfaren investerare som många låter sig inspireras av? Drivkrafter? Viktiga milstolpar och “aha moments”?

Jag var ingen naturbegåvning på något sätt; första halvåret dök portföljen 35% och sen tog det 2 år att komma tillbaka till break even.

Jag var ingen naturbegåvning på något sätt; första halvåret dök portföljen 35% och sen tog det 2 år att komma tillbaka till break even. Sen irrade jag väl runt i 2 år till, innan jag satte mig ned och byggde en ny strategi som liknar vad jag har idag med tre portföljer bestående av Investacus (värde), Saverajus (tillväxt), och Deadpool (förhoppningsbolag).

Det var aldrig något ögonblick i min investarkarriär som är unikt i sig, som en vändningspunkt, förutom när jag faktiskt satte mig ned och gjorde en strategi, kaizen, och lite utveckling mot målet varje dag.

Well den enda begåvning som jag har (detta sa min fystränare, så inget jag har sagt själv) att jag ger inte upp när jag har bestämt mig för att göra något. Jag hade bestämt mig att jag skulle lära mig att investera, analysera, och förvalta kapital för att uppnå min dröm om att nå 14,4 miljoner. Jag valde min universitetsutbildning enbart pga. detta mål, dvs. att jag ville bli en bättre investerare. Det var aldrig något ögonblick i min investarkarriär som är unikt i sig, som en vändningspunkt, förutom när jag faktiskt satte mig ned och gjorde en strategi, kaizen, och lite utveckling mot målet varje dag. Genom att läsa mycket böcker, artiklar, diskutera med andra, och något som jag tycker många missar, att fundera själv. I slutändan kommer det vara du som diskuterar med dig själv för att komma fram till ett investeringsbeslut. Att kopiera någon annan kommer aldrig funka.

Du är ju också en tämligen välkänd podcast- och Twitterprofil (snart 8.500 följare). Vad får man som följare/lyssnare ta del av om man följer dig? Vad ser du själv för vinning i att vara aktiv i dessa kanaler?

I podden får man höra från nyhets- och frågeavsnitt ena veckan och andra veckan får man höra om djupgående case (så djupt man kommer på ca 1,5 timme), men vi försöker även att blanda upp med intressanta intervjuer och avsnitt för att lära ut mer generisk kunskap. För att sammanfatta så får man höra våra tankar om bolag och lära dig om bolag även om saker som kan vara bra att veta för varje bolag och för dig som investerare.

Well, min Twitter och blogg har jag sällan så mycket tid för att vara en content- skapare längre då resten av livet tar väldigt mycket tid just nu. Men varför jag är på Twitter från början var för att få feedback på mina analyser och för att diskutera aktier och tankar om investeringar. Detta ser jag som ovärderligt då det inte fanns många att diskutera med i min närhet, eller så kanske var vi inte intresserade av samma bolag så diskussionen dog ut oavsett. På Twitter kan man alltid hitta någon som är intresserad av det bolag man vill prata om. Idag använder jag Twitter mest för att dela sånt jag gillar och tror fler skulle gilla att ta del av, men jag diskuterar och nätverkar även gärna via Twitter. Det är en underbar plattform vi har i finanstwitter med den öppenhet vi har och vilja att hjälpa när någon undrar över något. Jag har fått en hel del vänner genom finanstwitter som jag pratar med dagligen, och har ju till och med hittat min podcastpartner via finanstwitter.

Vilka är/har varit dina främsta förebilder och inspirationskällor? Har dessa förändrats avsevärt över tid och i så fall hur och varför?

Det som har ändrats är att jag lägger mer fokus på mig själv och det grundar sig i börspsykologi; för jag är föraren av detta fordon och om jag inte är i acceptabelt skick att köra, bör jag heller inte göra det.

Jag säger alltid tre; Peter Lynch, Warren Buffett, och Philip Fischer som investeringsförebilder. Jag tar lite av varje för att få ihop min egna strategi, men sen har jag förebilder i livet som också påverkar min investeringsstrategi som Bruce Lee och främst med citatet “Be like water”. Det som har ändrats är att jag lägger mer fokus på mig själv och det grundar sig i börspsykologi; för jag är föraren av detta fordon och om jag inte är i acceptabelt skick att köra, bör jag heller inte göra det. Detta gäller inte bara i det kortsiktiga om t.ex jag mår dåligt en dag eller något sånt, utan att jag ska försöka ha koll på mina bias:er och utmana min egna “sanningar” och övertygelser för att ha en så objektiv syn på en investering som möjligt.

Låt oss skifta fokus till din investeringsstrategi. Kan du initialt, med egna ord, relativt kort och övergripande försöka beskriva din nuvarande investeringsfilosofi och val av strategi?

Mixen mellan värde och tillväxt är fördelaktig för att då dom ofta jobbar i tandem, när värde är går bra och så går tillväxt lite sämre och sen vice versa.

Jag har som jag tidigare sagt tre olika portföljer; Deadpool som är min förhoppningsbolagsportfölj vilket ska innehålla moonshots och bolag som inte har vinst eller har en värdering som är extrem. Denna står för 5 % av min totala portfölj. I och med detta pratar jag sällan om dem och den andra orsaken är att jag max gör kanske 20 min research och så länge jag känner “Åhh fan vad coolt” då räcker det för mig att köpa.

Sen har jag Saverajus som består av tillväxtbolag. Här är fokus på kvalitet och megatrenden i den bransch som bolaget verkar på för att växa på en strukturell trend. Värdering är lite sekundär och ska inte vara stenhård på att köpa till en viss värderingsmultipel, då studier visar att värderingen inte är så viktig för avkastningen i snabbt växande bolag. De megatrender jag fokuserar på är i allmänhet digitaliseringen men det är så brett så jag bryter ned det till delar inom digitaliseringen; “war on cash” eller digitala betalningar, digitala verktyg, online gambling och betting, och gaming. Jag har även ägt bolag som rider på demografiska trender som IVF-behandlingar. Framåt kommer jag kolla på samma trender men också kolla mer på medtech, digitala verktyg för branscher som är efter i digitaliseringen, och bolag som bygger på den infrastrukturen som digitaliseringen funkar på.

Investacus är min värdeportfölj och här är värderingen i huvudfokuset, då ska bestå av bolag som är undervärderade sett till deras kassaflöden, sum of parts överstiger marknadsvärdet, eller bara stabila bolag. Helst ska dessa bolag också dela ut då man kan få vänta en längre tid, kanske år, innan aktien uppvärderas till målvärderingen. Ofta är också bolag som är lågt värderade det av en orsak då vi har mycket information idag så det är svårt för bolag att helt hamna utanför radarn, men bolagen i fråga är ofta “out of favour” som man säger.

Deadpool räknar jag inte som en portfölj utan det är mer lek och kul att ha den optionen på 5% i portföljen med kanske ett bolag som stiger 1000%. Saverajus och Investacus kan många tycka är två strategier och då tycka det kan vara jobbigt, för att det är två olika sätt att leta efter case och att analysera. Jag tycker inte det och kan bara spekulera i varför, största orsaken tror jag är att jag har pluggat finans i kandidaten och verksamhetsstyrning i mastern som gör att jag har verktygen för att analysera bolag oavsett form medans dom som inte är skolade bara har sin erfarenhet som bas och om man då bara gör en sak då blir man bara bra på en sak.

Mixen mellan värde och tillväxt är fördelaktig för att då dom ofta jobbar i tandem, när värde är går bra och så går tillväxt lite sämre och sen vice versa. Men ofta lyfter marknaden alla aktier när det gå bra på börsen, då brukar tillväxt sticka iväg för att de är högre beta än värdeaktier och därför brukar jag ligga med högre exponering i tillväxtaktier.

Men idag ser portföljerna väldigt annorlunda ut då jag helt valde att likvidera portföljerna för två veckor sen för att köpa mitt andra onoterade bolag. Så portföljen består idag främst av två onoterade bolag och sen väldigt lite i Intrum, Evolution Gaming och Kambi. Planen är att båda mina onoterade bolag ska noteras i höst. Det ena bolaget är Kvanto Payment Services som vi har haft med i podden, både en intervju med VD och försäljningschef och min egen analys. Det andra bolaget får jag hålla hemligt tills vidare, men vi ska förhoppningsvis ha med dom i podden framöver.

I med mitt egna privata bolag kommer jag i kontakt med onoterade investeringar så är planen framåt att ligga 50/50 onoterat och noterat, men de onoterade kommer att bli noterade inom 1-2 år efter att jag har investerat så jag har en exit möjlighet inom en relativt kort period.

Låt oss fördjupa oss lite mer. Om vi tvingar dig att rangordna de fem viktigaste urvalskriterierna som ligger till grund för din analys/urval/köp samt kort motivera dessa, hur skulle den ordningen se ut? (Det viktigaste kriteriet kommer först.)

Numero uno är och kommer alltid vara att förstå bolaget och dess produkter.

Numero uno är och kommer alltid vara att förstå bolaget och dess produkter. Förstå deras drivkrafter, hur de levereras och konkurrensen. Har man missat detta så kommer allt annat bara falla ihop.

Sen kan jag inte riktigt rangordna för att de går in i varandra och påverkar varandra. Vallgrav, värdering, total addressable market och marknadens tillväxt, och bolagets siffror vilket inkluderar skuldsättning, marginaler, kassaflöde, och tillväxt. Vallgrav påverkar hur man kan fånga upp marknadens tillväxt och framtida TAM, vilken värdering som är lämplig och hur bolagets siffror visar sig i form av t.ex. ROIC eller ROCE. Samma med dom andra tre kriterierna.

Men med katanan mot halsen så skulle jag säga vallgrav nummer två, bolagets siffror nummer tre, marknadens tillväxt och TAM som nummer 4 och värdering nummer 5.

Detta är olika beroende på vad det är för bolag man kollar på men om jag skulle generiskt rangordna dem skulle jag säga så här.

Hur ser din process ut och vad använder du för urvalskriterier för att på bästa vis avgöra NÄR du vill äga en specifik aktie? Dvs. vilka är dina specifika regler/parametrar för exekvering/timing (köp/sälj)?

Min allokering och hur mina köpbeslut och säljbeslut går till är väldigt simpelt.

Investacus och Saverajus är likaviktade men i Saverajus låter jag bolagen springa iväg och inte göra någon omallokering för att justera förutom med nytt kassaflöde in då. Medans i Investacus tar jag och justerar om efter oftast varje halvår. I Deadpool köper jag för 2000 kr i taget sen låter jag positionen vara, så Deadpool beror på hur stor den totala portföljen är.

Sen köper jag oftast full position direkt för att det matematiskt är logisk att köpa full position direkt. Många säger att man ska sprida ut inköpen vilket enligt mig endas är för beteendet och att det ska kännas bra i magen om en bra entry. Jag tycker det är lite fel fokus (om man inte är trader, vilket jag inte är) vad aktien gör nästa vecka är inte intressant utan det är om ett år som är det viktiga, om ens aktien är viktig vilket jag skulle argumentera att den inte är utan det är bolagets utveckling så då är det 4 punkter per år (kvartalsrapporter) och diverse info som kommer där emellan.

Jag håller inte på med timeing i form av TA osv. utan köper när jag tycker aktien är köpvärd för mig.

“Coronabörskraschen” har ju onekligen givit en möjlighet att stresstesta sin strategi, såväl det initiala fallet som den lika extremt snabba och kraftiga återhämtningen. Det vore väldigt intressant att höra dina funderingar om hur du tycker att din strategi har klarat sig under denna period? Vad är de främsta lärdomar som du kommer att ta med dig? Överväger du några större förändringar framöver?

Det jag lärt mig är att när det går som det gör kan man bara vara en sak och det är förberedd (...).

Min strategi har hållit tycker jag och i regel har digitaliseringen flyttats framåt men även så föll inte portföljen så mycket som marknaden. Det jag lärt mig är att när det går som det gör kan man bara vara en sak och det är förberedd, vara förberedd med att ha analyserat bolag och ha ett hum om vad du vill betala för vissa bolag så du kan utnyttja det när marknaden skakar. Men även att mitt i krisen ta ett steg tillbaka och höja blicken; vad kommer detta leda till? Vad har vi för kris? Vilka bolag gynnas och vilka bolag kommer inte att gynnas? Vilka bolag faller mer än vad jag tror eller nästan vet att vinsten kommer falla? Men främst kanske vad gör ett kvartal eller ett år? Därför är det främsta jag har tagit med mig att höja blicken och tänka mer långsiktigt. Såklart ska man kolla så man inte har bolag som får likviditetsproblem, men det bör du redan ha koll på när du har investerat i bolagen.

Utveckling och förbättring är ju som bekant en evig strävan. Inom vilka specifika områden arbetar du just nu hårdast för att förbättras? Vilka specifika frågor “grämer” dig mest? (Du behöver givetvis inte ha de färdiga svaren på frågorna, utan syftet är snarare att väcka intressanta tankar om din utvecklingsprocess.)

Det som jag trycker på i livet i allmänhet är att vara flexibel så man inte blir stel och fast i sina tankar och sätt, så man kan följa med.

Det som jag trycker på i livet i allmänhet är att vara flexibel så man inte blir stel och fast i sina tankar och sätt, så man kan följa med. “Be like water” så att säga för att ett kunna vara med när saker skiftar fokus och för att man inte ska bli obsolet i investeringsvärlden och i arbetslivet.

Men vissa saker som man pendlar om är så klart diversifiering där fokus är att ta bort risk, men man kan argumentera åt två håll med risk. Med många bolag så är man inte för beroende av ett bolag men med få bolag kan man hålla sig bättre uppdaterad, jag vet inte tycker man fokuserar på två olika risker och i med att jag är så nyfiken så har inget problem att följa upp 30 bolag. Utan jag gör det för att ta bort risken för svarta svanar, såsom Wirecards bedrägeri när två miljarder Euro var borta. Hade jag kunnat veta/hitta att dessa miljarder var borta om jag hade haft färre innehav? Antagligen inte, då inte ens en samlad analytikerkår kunde hitta detta.

Alla måste hitta sitt sätt att diversifiera, men om man kollar på finansstudier så är 12-15 tillgångar, som också är okorrelerade med varandra, “sweet spot:en” rent statistiskt och med tanke på att jag har svårt att se 12-15 helt okorrelerade aktier så bör man kanske ha fler än så.

Annars är väl det svåraste börspsykologin och hantera sina egna bias:er för att det är något man måste med varje dag och du aldrig blir klar med. Men alla måste hitta sitt sätt där, om det är meditering, springa i skogen, gaming eller slåss med katana för att hitta sitt sätt att power down och komma ner i ett zen mode. Är man alltid uppe i varv kommer man förlora mer pengar.

Är det viktigt för dig att investera i sådant som du i någon mån anser bidrar till en bättre värld/framtid? (Eller i varje fall undvika det motsatta?) Varför? Motivera.

Att investera i ett bolag som har en ohållbar affärside kommer aldrig att vara en bra affär i det långa loppet, men att bara investera i sånt som ESG-värderingar tycker gör en bättre värld är jag mer skeptisk till.

ESG tycker jag är alldeles för håsat idag och många försöker fånga upp det med fonder, undersökningar och analyser. Det är tyvärr, för finansbranschen, mer av marknadsföring idag än att det är ett ändamål för att göra världen bättre. Jag tror absolut på att finansiera bolag som gör världen bättre, men idag är det så många bolag som vill få en ESG-stämpel ungefär som när bolag la till .com eller blockchain i sitt namn och aktierna rusade. Jag välkomnar hållbarhetstaxonomin som EU tar fram och sen hoppas jag att vi får fram fonder som jobbar aktivt med ESG för att förbättra världen. Men vi kommer behöva vissa smutsiga branscher även om 20-50 år så som ståltillverkning och skogsindustrin, men även olja för att vi har inte ställt om och jag tycker vi redan har idag tvetydiga fakta om vad som är hållbart eller ej. Idag hatar typ alla plast för att det hamnar i haven, är det plastens fel eller är det vårt människors fel som inte använder plasten tillräckligt många gånger eller system för att ta hand om plasten? Men det är ett mer samhällsproblem än investeringsproblem, även om investeringar kan hjälpa till att stävja detta problem.

Vilka är dina övergripande mål med dina investeringar? Vart ser du dig själv rent utvecklingsmässigt om 5-10 år?

Jag har en plan om att äga min egen tid och den summan jag har räknat fram är 14,4 miljoner. Vilket jag ska nå vid min nuvarande plan vid den högaktningsfulla åldern 44, det vill säga om 16 år.

Men målet med min portfölj är att förvalta med en CAGR på 15 % per år och det ligger i grund för att kunna äga min tid vid 44. Annars har jag alltid haft en dröm att jobba med investeringar, men aldrig gillat restriktionerna man får när man gör det. Därför jag slutade jobba på SEB och fortsatta plugga för att och sikta in mig på controller. Förhoppningsvis kan jag kanske inom en snar framtid genom mitt egna bolag hoppa över till att jobba heltid inom finans igen. Inte då med förvaltning utan med analys; ett drömmål är att kunna starta ett eget family office där jag kan styra min tid och mina investeringar själv. Vi får se om det sker och i så fall vilken form, har fått lite blodad tand för att investera i onoterat just nu.  

Har du några bra “stalltips” till en nybörjare (person som inte har kommit lika långt i sin utvecklingsresa som du har) som ser dig som en förebild och skulle vilja förbättras som investerare?

Först läs två böcker av Jonas Bernhardsson “Investeraren” (den uppdaterade Tradingguiden) och “Investera som mästarna: från Aktiestinsen till Soros” för att få kunskap om marknader överlag och för att få ett uppslag av ett dussintal investerare som har lyckats på sina sätt. Jag tycker det ger en bra grund och ger också en bild om att det finns många olika sätt att investera på.

Sen måste jag väl pusha fram den sommarskola vi har gjort i podden. Där vi går igenom resultaträkning, balansräkning, kassaflödet teoretiskt och hur vi använder nyckeltalen när vi analyserar bolag.

Men i början ska man förvänta sig att du kanske inte är lönsam det första året eller till med dom första två åren, men det ska du se som dina läroår. Det tog mig runt 4 år att hitta den strategi jag har idag och som har gett mig 15 % per år.

Sen lyssna inte på andra för att hitta aktier, hitta aktier själv och bilda dig en uppfattning och sen börja bolla med andra. För att få en känsla om du tycker att du är tillräcklig påläst osv. känner du inte att du kan argumentera för din sak så kanske det inte är en sån bra investering.

Det viktigaste kanske man ska komma ihåg är att på börsen ska man inte ha pengar man behöver utan det ska vara pengar du kan förlora, främst i början, och senare pengar du inte behöver på minst 5 år.

Vad tror du om börsens utveckling rent generellt under de kommande 6-12 månaderna och ser du några specifika investeringstrender, sektorer eller case som du personligen kommer att lägga mer fokus på framöver?

Oj! Sån svår fråga! Jag har väl svarat lite om det men ska försöka vara mer exakt. Gambling och betting tror jag starkt på nu de kommande året, USA öppnar upp och dessa två branscher ses som strukturella investeringar för att få igång ekonomin och öka intäkterna. Sen växer denna bransch bara av att konverteras från landbaserad till digital.

Digitala betalningar kommer att hoppa fram flera steg, vi har sett både Paypal och Square aldrig tidigare fått såna inflöden av nya användare på deras plattformar. Även efter pandemirestriktioner tror jag många kommer att uppleva det lättare att använda än cash.

Medtech kommer få mer pengar för att vi ser hur dåligt förberedda vi är på att hantera en pandemi och detta är antagligen inte den sista vi kommer sen under vår livstid, även att denna bransch kan tjäna enorma summor pengar på att digitaliseras genom smartare teknologiska lösningar.

Men i allmänhet kommer digitaliseringen i många nischer att gå framåt då många kommer nu se det som en risk att ha platsbaserade system och att man inte kan jobba hemifrån eller på något annat sätt. Har liksom hört bolag som har köpt in laptops till varje anställd för att de ska kunna jobba hemifrån, men det löser inte problemet med att ha åtkomst och säkerhetsriskerna om att någon slarvar bort datorn eller får den snodd så någon kan göra intrång. Så jag tror i förläningen på cybersäkerhet då vi jobbar mer digitalt, men största risken är där människan i sig.

En kort liten utmaning; om du bara får välja fem olika aktier idag och investeringshorisonten är tio år, vilka skulle då du välja och en kort motivering varför?

Oj! Då måste jag väll följa vad jag sa ovan lite då för jag tror på det långsiktigt.

Alphabet för jag tycker det är världens bästa bolag och har så sjukt intressanta projekt som inte värderas idag.

Microsoft för att dom har ett punggrepp på affärssystem i världen - det finns inget bolag som kommer undan då alla i princip måste  ha Microsoft Office, sen blir det OneDrive, sen Teams, sen Azure, sen deras bokföringssystem. Ja det bara ramlar på så att säga.

Mastercard (vill också säga Visa) men får välja en då och väljer MC för att dom har en bättre mix mellan USA och resten av världen.

Evolution Gaming för att dom gör allt rätt och visionärt ledarskap som har en runway till dom når den totala TAM:en och konverteringen som gör att dom kan växa i många år.

Sista alltså får jag slänga in Fortinet då dom är en helhetsleverantör av cybersäkerhet och dom har vandrat på bra och marginalerna bara växer för dom.

Om du fritt får välja tre börsprofiler/individer som du gärna skulle vilja se i en kommande Börskollen-intervju (gärna bloggare och/eller Twitterprofiler), vilka skulle du då välja?

No pressure alltså!

Måste ju säga Värdeinvestaren då han är min poddkollega och brother from another mother.

Sen är det kul att höra Aktiepappa i med att han har en helt annan bakgrund med fastigheter där han började och sist men inte minst önskad Jonas Bernhardsson vars böcker jag har rekommenderat idag.

Disclaimer: Som läsare av denna artikel bör man utgå ifrån att den intervjuade personen har haft, har eller kan komma att ha ekonomiska intressen i de bolag/produkter som omnämns. Artikelns syfte är endast att inspirera till kunskap och inget av det som sägs/skrivs ska ses som någon form av investeringsrådgivning eller uppmaning till affärsbeslut av något slag. Eventuella investeringsbeslut fattas alltid självständigt av läsaren/investeraren.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Alphabet

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.