Creades vd inte alls nöjd med första delen av året - Di
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Creades vd inte alls nöjd med första delen av året - Di

Investmentbolaget Creades vd John Hedberg är inte alls nöjd med starten för verksamheten i år och spår samtidigt att den resterande delen av året blir tung för portföljbolagen Instabee och Apotea. Det rapporterar Dagens industri.

"Det känns som att vi sitter i omklädningsrummet efter en första halvlek där vi har blivit lite tilltufsade", säger han i en intervju med Di.

Creades avkastning på substansvärdet under det andra kvartalet landade på -3 procent, medan jämförelseindexet OMXGI avkastade 2 procent.

Under kvartalet har värderingen för Apotea sänkts till 5,4 miljarder kronor, från 6,2 miljarder i det första. Samtidigt har även värderingen i Instabee skruvats ner något och ligger nu på 10,2 miljarder, att jämföra med 13,5 miljarder under Q4 i fjol.

"De bolag som har mer exponering mot konsument och e-handel har mer marknadsmotvind nu och det är inte säkert att vi har sett det värsta av det än. Det är en större osäkerhet än vad det har varit på ganska lång tid", skriver han i vd-kommentaren för kvartalet.

Samtidigt ligger kassan på ovanligt höga 400 miljoner kronor, och Hedberg uppger att man försöker använda marknadsläget till att både öka i befintliga innehav - men även potentiellt addera nya.

https://www.di.se/digital/sven-hagstromers-creades-inte-sakert-vi-sett-det-varsta-an/

💡 Tips från oss på Börskollen

Aktieapp – Högsta betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och över 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Apotea

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.