Easee bemöter försäljningsförbudet: Våra produkter är helt säkra
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Easee bemöter försäljningsförbudet: Våra produkter är helt säkra

Easee har valt att bemöta Elsäkerhetsverkets beslut om att förbjuda försäljningen av dess laddboxar av modellerna Easee Home och Easee Charge.

IT-produktsbolaget Dist IT:s dotterbolag Efuel är återförsäljare av laddboxarna. Förbudet mot Easee har fått Dist It att rasa med dubbla procenttal denna vecka.

Easee skriver i ett pressmeddelande att dess produkter är helt säkra oavsett vad som publicerats under de senaste dagarna. Den oro som Elsäkerhetsverket uttryckt kring jordfelsbrytaren är helt grundlös, enligt bolaget.

Easee påpekar att jordfelsbrytaren är integrerad i linje med säkerhetskraven, vilket skyddar mot både AC- och DC-fel.

“Jordfelsbrytaren testas automatiskt mellan varje laddningspass och minst en gång om dagen. Detta är ett tillåtet alternativ för DC-jordfelsbrytare och vår säkerhet är noggrant dokumenterad”, skriver bolaget.

Vidare understryker Easee att det aldrig går att ladda utan fungerande jordfelsskydd, vilket innebär att kunderna är alltid skyddade mot farliga jordströmmar.

“Elsäkerhetsverket bekräftar själva att det inte finns några fall som har lett till brand eller personskada. Det finns ingen risk för detta, och det de fruktar kommer att hända har aldrig hänt eftersom våra produkter är trygga och säkra. Vi har nästan 60 miljoner laddningssessioner för att bekräfta detta”, säger Jonas Helmikstøl, grundare och general manager för Easee.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om DistIT

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien DistIT

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.