DistIT (DIST) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

DistIT aktie

DIST  

DistIT är en leverantör och distributör av IT-produkter. Företagets affärsidé är att med korta leveranstider och konkurrenskraftiga priser erbjuda ett attraktivt sortiment av IT-produkter till IT-marknaden i Norden. I företagets produktsortiment ingår kablage, nätverksprodukter, multimediaprodukter, produkter för lagring, tillbehör för mobila enheter, datorkomponenter, möss och tangentbord. Huvudkontoret ligger i Älvsjö.

DistIT tillhör sektorn Informationsteknik och branschen Datorer & Hårdvara. Bolaget har ett börsvärde på 997 MSEK, en omsättning på 2 340 MSEK och med ett resultat på 65 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien DistIT

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper DistIT (DIST) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

DistIT aktie handlas på börsen i Sverige, på listan First North, och med tickern DIST. Aktien har ett P/E-tal på 15.4 och P/S-tal på 0.4 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

DistIT utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

DistIT senaste utdelning är 2 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 2.5% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

DistIT Avanza – se aktiekurs idag

Se DistIT senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter DistIT – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien DistIT.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i DistIT.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om DistIT

DistIT

TickerDIST
ListaFirst North
LandSverige
SektorInformationsteknik
BranschDatorer & Hårdvara
Börsvärde997 MSEK
Omsättning2 340 MSEK
Vinst65 MSEK
P/E15.4
P/S0.4
Utdelning2 SEK
Direktavkastning2.5%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien DistIT

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om DistIT? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter