Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Hexpol har slutfört förvärvat av amerikanska McCann Plastics

Polymerbolaget Hexpol har slutfört det tidigare aviserade förvärvet av McCann Plastics, en amerikansk specialist inom thermoplastic compounds, från familjen McCann. Det framgår av ett pressmeddelande.

McCann har de senaste tolv månaderna haft en försäljning på 72 miljoner dollar med en lönsamhetsnivå strax under Hexpol-koncernen. McCann har verksamhet på två platser i Ohio, USA och har 100 anställda. De huvudsakliga slutkundsegmenten är allmän industri, lantbruk samt det snabbväxande segmentet specialiserade kylboxar.

Förvärvspriset uppgår till 120 miljoner dollar på en skuldfri bas och finansieras genom en kombination av befintlig kassa och existerande banklån. Alla myndighetsgodkännanden och avtalsmässiga villkor för transaktionen har uppfyllts och förvärvet har slutförts. Förvärvet konsoliderades den 1 december.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Hexpol

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Hexpol

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt