Hexpol (HPOL B) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

Hexpol aktie

HPOL B  

Hexpol är en global aktör specialiserade inom polymerlösningar. Produkterna används för plattvärmeväxlare, länkhjul och som komponenter i plast- och gummimaterial. Verksamheten styrs via flertal affärsområden där störst verksamhet återfinns inom den nordiska marknaden. Kunderna återfinns huvudsakligen inom fordons- och verkstadsindustrin. Bolaget har sitt ursprung i Hexagon koncernen och har idag sitt huvudkontor i Malmö.

Hexpol tillhör sektorn Material och branschen Kemikalier. Bolaget har ett börsvärde på 35 735 MSEK, en omsättning på 15 871 MSEK och med ett resultat på 1 538 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Hexpol

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Hexpol (HPOL B) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Hexpol aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Large Cap, och med tickern HPOL B. Aktien har ett P/E-tal på 23.2 och P/S-tal på 2.7 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Hexpol utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Hexpol senaste utdelning är 2.3 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 2.2% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Hexpol Avanza – se aktiekurs idag

Se Hexpol senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Hexpol – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Hexpol.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Hexpol.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Hexpol

Hexpol

TickerHPOL B
ListaLarge Cap
LandSverige
SektorMaterial
BranschKemikalier
Börsvärde35 735 MSEK
Omsättning15 871 MSEK
Vinst1 538 MSEK
P/E23.2
P/S2.7
Utdelning2.3 SEK
Direktavkastning2.2%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Hexpol

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Hexpol? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter