Hexpol - Nyheter, insynshandel och pressmeddelanden
Bolagssidan är framtagen i samarbete med HEXPOL
Bildkälla: Hexpol

Vad är HEXPOL?

HEXPOL

HEXPOL är en världsledande polymerkoncern med starka globala marknadspositioner inom avancerade polymer compounds (Compounding), packningar för plattvärmeväxlare (Gaskets) samt hjul i plast- och gummimaterial för truck- och länkhjulsapplikationer (Wheels). Kunderna är i huvudsak den globala fordons- och verkstadsindustrins systemleverantörer, bygg- och anläggningsbranschen, transport-, energi-, olje- och gassektorn, konsumentsektorn, kabelindustrin, tillverkare av medicinteknik, plattvärmeväxlare, gaffeltruckar och länkhjul.

Koncernen är organiserad i två affärsområden: HEXPOL Compounding och HEXPOL Engineered Products. HEXPOL Compounding består av två produktområden, HEXPOL TPE Compounding och HEXPOL TP Compounding, samt tre geografiska regioner: HEXPOL Compounding Americas, HEXPOL Compounding Europe och HEXPOL Compounding Asia. Affärsområde HEXPOL Engineered Products har två produktområden: HEXPOL Gaskets och HEXPOL Wheels. Organisationen är anpassad för att ge korta och snabba beslutsprocesser med ett tydligt och decentraliserat ansvar. 

HEXPOL har 53 produktionsenheter och antalet anställda uppgår till cirka 5 100, varav merpartern finns i Asien och USA. Merparten av anläggningarna är relativt nya och välinvesterade. Tekniknivån är hög och en långt driven produktions- och tekniksamordning innebär kostnadseffektivitet, hög och enhetlig kvalitet samt möjlighet att smidigt flytta produktion mellan enheterna.

Om HEXPOLs aktie

HEXPOL har sedan in börsintroduktion 2008 skapat aktieägarvärde med en stadig avkastning på eget kapital, som de senaste åren överstigit 20 procent. HEXPOLs utdelningspolicy innebär att 20-25 procent av årets resultat efter skatt avses användas för utdelning till HEXPOLs aktieägare under förutsättning att bolagets finansiella ställning bedöms vara tillfredsställande. De senaste fem åren har HEXPOL:s B-aktie i genomsnitt haft en totalavkastning på cirka 9 procent per år. Bolagets aktie handlas på Nasdaq Stockholm Large Cap under symbolen ”HPOL B”.
Visa hela beskrivningen
Bildkälla: Hexpol
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden
Nyhet | Aktiespararna

Hexpol gör omvänd vinstvarning: ”Fler att vänta”

Hexpol
05 Oct 2020 07:05

Du har väl inte missat våra bolagssidor?

Här hittar du allt om ett enskilt bolag. Utöver nyheter, videos, blogginlägg och insynshandel så hittar du även nyckeltal och bra relaterade länkar till bolagens hemsida men även direktlänkar till verktyg för analys m.m.

Vi har inte hittat några nyheter än.

Om HEXPOL

Hexpol

Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners
TickerHPOL B
ListaLarge Cap
LandSverige
SektorMaterial
BranschKemikalier
Börsvärde31 185 MSEK
Omsättning15 871 MSEK
Vinst1 409 MSEK
P/E22.1
P/S2.3
Utdelning2.3 SEK
Direktavkastning2.5%
Tf. VDPeter Rosén
OrdförandeGeorg Brunstam

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Hexpol

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Hexpol? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter