Nyhet

Naxs

Naxs ökade substansvärdet med 5,9 procent under första kvartalet

Investmentbolaget Naxs rapporterar ett substansvärde på 78,12 kronor per aktie per 31 mars, att jämföra med 73,78 kronor vid årsskiftet. Det motsvarar en ökning med 5,9 procent.

Rörelseresultatet uppgick till 42,4 miljoner kronor (47,9). Värdeförändringar ingår med 46,6 miljoner kronor (51,5).

Resultatet efter skatt blev 40,1 miljoner kronor (44,6), en minskning med 10,1 procent mot föregående år. Resultat per aktie hamnade på 3,6 kronor (4,0).

Nettokassan uppgick till 332 miljoner kronor per 31 mars, jämfört med 266 miljoner kronor per den 31 december 2021.

Styrelsen för Naxs har beslutat, med stöd av bemyndigande från årsstämman, att förvärva egna aktier. Bolaget innehar per dagens datum inga egna aktier och det totala antalet utstående aktier i bolaget är 11 152 585. Vid fullt genomfört förvärv kommer bolaget att inneha aktier motsvarande högst tio procent av bolagets utgivna aktier.

"Syftet med återköpen är att skapa flexibilitet i bolagets möjlighet att återföra kapital till aktieägarna, att främja en effektivare kapitalanvändning i bolaget, samt att motverka en stor substansrabatt med avseende på bolagets aktie, vilket sammantaget bedöms ha en sannolikt positiv inverkan på kursutvecklingen för bolagets aktier och därigenom bidra till ett ökat aktieägarvärde", skriver Naxs.

Naxs, MkrQ1-2022Q1-2021Förändring
Rörelseresultat42,447,9-11,5%
Resultat före skatt40,244,6-9,9%
Nettoresultat40,144,6-10,1%
Resultat per aktie, kronor3,64,0-10,0%
Substansvärde per aktie, kronor78,12


http://media.finwire.com/media/FWM0073016-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om NAXS

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien NAXS

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt