Nyhet

Oren revisionsberättelse avseende årsredovisning för Misen Energy

Oljebolaget Misen Energy har idag publicerat årsredovisning för 2021 innehållande en oren revisionsberättelse.

Revisorerna gör inga uttalanden.

"Som en följd av hur betydelsefullt det förhållande som beskrivs i avsnittet "Grund för uttalanden" är kan vi inte uttala oss om huruvida årsredovisningen och koncernredovisningen upprättats i enlighet med årsredovisningslagen, eller om de ger en rättvisande bild av moderbolagets och koncernens finansiella ställning per 2021-12-31 eller av dessas finansiella resultat och kassaflöde för året enligt årsredovis­ningslagen. Vi kan heller inte uttala oss om huruvida förvaltningsberättelsen är förenlig med årsredovis­ningens och koncernredovisningens övriga delar. Som en följd av det förhållande som beskrivs i avsnittet "Grund för uttalanden" kan vi varken till- eller avstyrka att bolagsstämman fastställer resultaträkningen och balansräkningen för moderbolaget och koncernen", skriver auktoriserade revisorn Ulf Johansson, Frejs Revisorer.

Grund för uttalanden:

"Bedömningen av värdet på moderbolagets andelar i dotterbolaget Misen Enterprises, som uppgår till 249 199 TSEK vilket motsvarar 89 procent av moderbolagets totala tillgångar och därmed representerar en avsevärd del av moderbolagets tillgångar, är helt beroende av utvecklingen av pågående juridisk processer mellan deltagarna i JA. Vi är oberoende i förhållande till moderbolaget och koncernen enligt god revisorssed i Sverige och har i övrigt fullgjort vårt yrkesetiska ansvar enligt dessa krav."

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Misen Energy

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Misen Energy

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt