Nyhet

Sydbank

Sydbank rapporterar i linje med preliminära siffror

Danska Sydbank redovisar siffror för det första kvartalet som är i linje med de preliminära från slutet av förra månaden.

De totala intäkterna uppgick till 1 300 miljoner danska kronor (1 178).

Räntenettot uppgick till 531 miljoner danska kronor (490).

Resultat före skatt blev 570 miljoner danska kronor (373).

Nettoresultatet blev 445 miljoner danska kronor (291).

Sydbank höjde sin vinstprognos i samband med de preliminära siffrorna. Mot bakgrund av den starka starten på året förväntar sig bolaget ett nettoresultat på 1 350 - 1 550 miljoner danska kronor. Den tidigare prognosen från 2 mars löd 1 150 - 1 450 miljoner.

Sydbank, MdkkQ1-2022Q1-2021Förändring
Intäkter1 3001 17810,4%
Räntenetto5314908,4%
Resultat före skatt57037352,8%
Nettoresultat44529152,9%


http://media.finwire.com/media/FWM0073B20-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Sydbank

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Sydbank

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt