Sydbank (DK) (SYDB) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.

Sydbank (DK) aktie

🔔 Skapa bevakning

SYDB  

Sydbank bedriver bankverksamhet. Idag erbjuder banken ett brett utbud av finansiella tjänster inkluderande sparande, finansiering, försäkring och pensionslösningar. Störst marknad återfinns inom den danska marknaden och ens stor del av bankens tjänster nås idag digitalt. Sydbank grundades 1970 vid en sammanslagning av ett flertal danska banker. Huvudkontoret ligger i Aabenraa.

Sydbank (DK) tillhör sektorn Finans & Fastighet och branschen Banker. Bolaget har ett börsvärde på 12 993 MDKK, en omsättning på 3 583 MDKK och med ett resultat på 1 229 MDKK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Sydbank (DK)

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Sydbank (DK) (SYDB) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Sydbank (DK) aktie handlas på börsen i Danmark, på listan Large Cap, och med tickern SYDB. Aktien har ett P/E-tal på 10.6 och P/S-tal på 3.2 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Sydbank (DK) utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Sydbank (DK) senaste utdelning är 4 DKK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 1.9% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Sydbank (DK) Avanza – se aktiekurs idag

Se Sydbank (DK) senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Sydbank (DK) – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Sydbank (DK).
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen rekommenderar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill handla aktier i Sydbank (DK).

⭐⭐⭐⭐⭐

  • Sveriges nöjdaste kunder 11 år i rad
  • Handla aktier, fonder och derivat
  • Bli kund snabbt, enkelt och gratis
Skapa konto idag
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden
Analyser

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Sydbank (DK)

Sydbank (DK)

TickerSYDB
ListaLarge Cap
LandDanmark
SektorFinans & Fastighet
BranschBanker
Börsvärde12 993 MDKK
Omsättning3 583 MDKK
Vinst1 229 MDKK
P/E10.6
P/S3.2
Utdelning4 DKK
Direktavkastning1.9%

Handla aktien

Analysera aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Sydbank (DK)

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Sydbank (DK)? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter