Sydbank (DK) (SYDB) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

Sydbank (DK) aktie

SYDB  

Sydbank bedriver bankverksamhet. Idag erbjuder banken ett brett utbud av finansiella tjänster inkluderande sparande, finansiering, försäkring och pensionslösningar. Störst marknad återfinns inom den danska marknaden och ens stor del av bankens tjänster nås idag digitalt. Sydbank grundades 1970 vid en sammanslagning av ett flertal danska banker. Huvudkontoret ligger i Aabenraa.

Sydbank (DK) tillhör sektorn Finans & Fastighet och branschen Banker. Bolaget har ett börsvärde på 11 389 MDKK, en omsättning på 3 583 MDKK och med ett resultat på 1 033 MDKK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Sydbank (DK)

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Sydbank (DK) (SYDB) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Sydbank (DK) aktie handlas på börsen i Danmark, på listan Large Cap, och med tickern SYDB. Aktien har ett P/E-tal på 11 och P/S-tal på 3.1 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Sydbank (DK) utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Sydbank (DK) senaste utdelning är 4 DKK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 2.1% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Sydbank (DK) Avanza – se aktiekurs idag

Se Sydbank (DK) senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Sydbank (DK) – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Sydbank (DK).
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Sydbank (DK).

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Sydbank (DK)

Sydbank (DK)

TickerSYDB
ListaLarge Cap
LandDanmark
SektorFinans & Fastighet
BranschBanker
Börsvärde11 389 MDKK
Omsättning3 583 MDKK
Vinst1 033 MDKK
P/E11
P/S3.1
Utdelning4 DKK
Direktavkastning2.1%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Sydbank (DK)

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Sydbank (DK)? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter