Nyhet

Temasek vill se ny vd för Bayer - BN

Tyska life science-bolaget Bayers investerar Temasek vill se en förändring på vd-posten och att den nuvarande chefen Werner Baumann avsätts. Det rapporterar Bloomberg News och hänvisar till källor.

Temasek är ett singaporianskt statligt investmentbolag. Investmentbolaget har också uttryckt sitt missnöje med Baumann till ordföranden Norbert Winkeljohann, enligt källorna.

Bayer håller årsstämma om en månad, och Temasek överväger nu olika alternativ fram tills dess, däribland att begära en misstroendeomröstning. Bakgrunden till missnöjet är svag operativ ledning. Baumann är också en av arkitekterna bakom jätteförvärvet av Monsanto, en affär som lett till en våg av stämningar på grund av ogräsmedlet Roundup som tillverkas av Monsanto. Bayer-aktien är ned 39 procent sedan förvärvet, en affär som slutfördes 2018.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Bayer

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Bayer

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt