Nyhet

Toyotas

Toyotas rörelseresultat lägre än väntat - men höjer vinstprognosen

Japanska biljätten Toyota redovisar ett lägre rörelseresultat än förväntat i det första kvartalet då produktionen hämmats av restriktioner i Kina och globala bristen på halvledare. Toyota höjer dock vinstprognosen för räkenskapsåret på grund av den svaga yenen.

Rörelseresultatet minskade med 42 procent till 578,66 miljarder yen, motsvarande 44,4 miljarder kronor, att jämföra med väntade 808,13 miljarder yen enligt estimat från Bloomberg.

Nettoresultatet var 763,82 miljarder yen, något sämre än väntade 758,74 miljarder yen.

Intäkterna ökade med 7 procent till 8,49 biljoner yen, väntat 8,19 biljoner yen.

För hela räkenskapsåret, som avslutas 31 mars 2023, räknar Toyota nu med att nettoresultatet blir 2,36 biljoner yen. Tidigare prognos var 2,26 biljoner yen. Försäljningen bedöms bli 34,5 biljoner yen, upp från tidigare 33 biljoner.

Prognosen för rörelseresultatet är oförändrad vid 2,4 biljoner yen.

Toyota räknar fortsatt med att sälja 10,7 miljoner fordon under året.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt