Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Xvivo Perfusion förvärvar maskin- och perfusionsverksamhet i Italien

Xvivo Perfusion har tecknat avtal om att förvärva maskin- och perfusionsverksamheten inom Avionord för en initial köpeskilling om 9,6 miljoner euro, motsvarande cirka 99 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Företaget är av italiensk förekomst och är sedan innan en distributör till Xvivo, där ungefär 90 procent av företagets intäkter kommer från medicinteknikbolaget. Verksamheten köps ut från Avionord genom en så kallad carve-out och inkluderar sex medarbetare.

Transaktionen uppges stärka Xvivos europeiska närvaro samt bredda bolagets tjänsteerbjudande.

"Det finns en stor outnyttjad potential för maskinperfusion i Europa. För center för organtransplantation finns det dock ofta olika hinder att överkomma på grund av bristen på perfusionister. Genom att inkludera service i själva produkterbjudandet till våra kunder kan vi hjälpa dem att säkerställa perfusionskapacitet”, kommenterar Johan Holmström, CCO på Xvivo.

Inom ramen för avtalet ingår även en potentiell tilläggsköpeskilling som kan komma uppgå till högst 2,4 miljoner euro. Förvärvet betalas till 40 procent genom befintlig kassa samt 60 procent genom nytryckta aktier.

Totalt cirka 270 000 nya aktier kommer emitteras till ett pris om 222,53 kronor per aktie. Det motsvarar en utspädning om ungefär 0,9 procent.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Xvivo Perfusion

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Xvivo Perfusion

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt