Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Bibb

Bibb Instruments rapporterar oförändrat rörelseresultat under Q4 - milstolpstätt 2022 att vänta

Medicinteknikbolaget Bibb Instruments redovisar ingen omsättning och ett i stort sett oförändrat rörelseresultat för det fjärde kvartalet, jämfört med samma period i fjol.

Omsättningen uppgick till 0 miljoner kronor (0,1).

Rörelseresultatet blev -3,0 miljoner kronor (-2,9).

Resultatet före och efter skatt var också -3,0 miljoner kronor (-2,9).

Resultat per aktie hamnade på -0,15 kronor (-0,16).

"Under kvartal 4 nådde vi stora framgångar i den kliniska utvärderingen av EndoDrill Model X, världens första CE-godkända elektromekaniska endoskopiska biopsiinstrument för cancerdiagnostik. Vi meddelade då att vår första kliniska studie avseende svårdiagnostiserade djupa tumörer i övre mag-tarmkanalen kunde avslutas i förtid. Preliminära resultat visade entydigt att EndoDrill-instrumentet på ett säkert sätt möjliggör effektiv provtagning av kärnbiopsier vid undersökning med endoskopiskt ultraljud", kommenterar vd Fredrik Lindblad och fortsätter.

"Den tidigare CE-märkningen och pilotstudiens lovande Proof-of-concept-resultat innebär att vi tagit två mycket viktiga steg för att expandera vårt kliniska program inför kommersialisering. Kommande studier underlättas av att EndoDrill redan erhållit CE-godkännande och vi ser med stor tillförsikt fram mot ett spännande 2022 där många milstolpar ska passeras."

Bibb Instruments, MkrQ4-2021Q4-2020
Nettoomsättning00,1
Rörelseresultat-3,0-2,9
Resultat före skatt-3,0-2,9
Nettoresultat-3,0-2,9
Resultat per aktie, kronor-0,15-0,16


http://media.finwire.com/media/FWS006E844-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om BiBBInstruments

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien BiBBInstruments

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt